Companii

Kingfisher: Primele magazine Brico Dépôt vor fi gata în trim. I. Apoi vom decide ritmul de rebranduire a reţelei Bricostore

Kingfisher: Primele magazine Brico Dépôt vor fi gata...

Autor: Cristi Moga

20.01.2014, 00:07 535

Grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer de bricolaj la nivel european, cu vânzări anuale de peste 10 miliarde de lire sterline, îşi va monta prima siglă pe un magazin din România până la finalul acestui trimestru, fostele magazine Bricostore din zonele Orhideea şi Pan­telimon din Bu­cureşti intrând deja în proces de rebranduire.

Britanicii au preluat de anul trecut pentru circa 80 de milioane de euro cele 15 ma­gazine din România ale grupului Bricostore şi în urmă cu o săptămână au închis două dintre cele patru magazine din Bucureşti pe care va fi montată sigla Brico Dépôt, brand folosit de britanici pe pieţele din Franţa şi Spania.

„Am început în Bucureşti rebranduirea primelor două magazine. Acestea sunt situate în Pantelimon şi Orhideea. Des­chiderea primelor magazine Brico Dépôt va avea loc în primul trimestru al anului 2014“, au precizat pentru ZF reprezentanţii Kingfisher.

Compania mai deţine două magazine în Bucureşti, în zonele Militari şi Băneasa, dar este prezentă şi în oraşe importante din ţară, precum Constanţa, Braşov, Ploieşti, Piteşti sau Oradea.

Cu toate acestea, britanicii nu oferă detalii cu privire la ritmul de rebranduire a reţelei, în condiţiile în care restul magazinelor continuă să opereze sub sigla Bricostore.

„Vom analiza în detaliu rezultatele obţinute din rebranduirea primelor magazine înainte de a derula mai departe acest proiect“, au mai spus reprezentanţii grupului britanic, care nu au oferit informaţii nici cu privire la bugetul de investiţii alocat transformării magazinelor.

Un alt proces de rebranduire important din comerţul local se desfăşoară în prezent în industria hipermarketurilor, domeniu în care francezii de la Auchan aduc sub brand propriu câte trei magazine Real în fiecare lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO