Companii

Kiabi are in plan deschiderea a patru noi magazine

31.05.2010, 23:04 112

Retailerul francez de imbracaminte de tip discount Kiabi vadeschide anul acesta cel putin patru magazine, dupa ce dinseptembrie 2009 pana in prezent s-a extins cu cinci unitati in urmaunor investitii de 2,5 mil. euro.

La un buget mediu de 500.000 de euro, investitia pentruurmatoarele sapte luni se ridica la 2 mil. euro.

"Gama larga de produse la preturi mici pentru toata familiaatrage din ce in ce mai multi romani, astfel ca pana in 2014 vomdezvolta o retea de 20 de magazine, ceea ce inseamna un personal de400 de angajati", spune Alain Simar, managerul general al KiabiRomania.

Luna aceasta, retailerul a deschis doua magazine, Kiabi Titan,in centrul comercial Iris Shopping Center, si Kiabi Constanta, incentrul comercial Tom. Magazinele se intind pe o suprafata de 1.700de metri patrati, respectiv 1.600 de metri patrati. " Doarmagazinul din Titan a avut 11.000 de vizitatori in prima zi de ladeschidere", spune Simar.

Primele magazine Kiabi au fost deschise in mallul Grand Arenadin Berceni si in Militari, cea de-a treia unitate fiind plasata ingaleria comerciala a Carrefour Orhideea.

Brandul Kiabi este detinut de familia franceza Mulliez, carecontroleaza si hipermarketurile Auchan si reteaua de magazine cuarticole sportive Decathlon si care pregateste intrarea la nivellocal a retelei de bricolaj Leroy Merlin.

La nivel international, Kiabi detine peste 300 de magazineproprii si in franciza, cu o suprafata medie de 1.300 de metripatrati, prin intermediul carora a rulat anul trecut afaceri de unmiliard de euro, cu circa 11% mai mult fata de 2008, cand a atinsun nivel de peste 900 milioane de euro. Echipa Kiabi este formatadin 7.750 de persoane.

La nivel local retailerul francez concureaza cu Takko, C&Asau Kenvelo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO