Companii

Kia pro_cee'd: Sportivitate compacta

Kia pro_cee'd: Sportivitate compacta

Click pentru imaginea marita

02.04.2008, 14:37 19

La aproape un an de la lansarea pe piata locala a compactului cee'd, primul model asamblat de catre Kia in Europa, Kia Rom Auto, reprezentantul oficial al constructorului coreean, a prezentat noul pro_cee'd - versiunea cu doua usi a modelului de segment "C".
Spre deosebire de majoritatea versiunilor cu trei usi ale modelelor compacte, Kia a preferat ca modelul sa fie complet redesenat la exterior, dar linia de design sa fie preluata de la hatchbackul cu cinci usi. Si tot contrar "regulilor nescrise", pro_cee'd este mai lung cu 15 mm decat cee'd, avand o lungime de 4,25 m.
Daca la exterior designul difera fata de versiunea cu cinci usi, habitaclul este acelasi. Volanul multifunctional, acoperit cu piele, ofera o senzatie placuta la atingere si accesul la principalele functii ale sistemului audio.
Dupa modelul versiunii in cinci usi, indiferent de versiune, de baza sau de top, pro_c'eed dispune la baza consolei de un port USB si de o intrare audio auxiliara pentru MP3-Player sau iPod.
Display-ul computerului de bord a fost amplasat in partea superioara a plansei de bord, acesta oferind un acces rapid la informatiile esentiale in ceea ce priveste automobilul.
Oglinzile, desi la prima impresie sunt inestetic de mari, iar la viteze ridicate cauzeaza un zgomot destul de ridicat, ofera o siguranta deplina in trafic, datorita vizibilitatii foarte bune.
In spate, o persoana de 1,80 m poate sta foarte lejer, chiar si atunci cand pe scaunul din fata sta cineva de aceeasi inaltime, accesul fiind facilitat de lungimea mare a portierelor.
Portbagajul ofera o capacitate de 340 litri, identica cu cea a lui cee'd si suficienta pentru o vacanta prelungita a doua persoane. Bancheta ra-batabila, fractionabila 60/40 permite crearea unui volum de pana la 1.130 litri.
Modelul testat era echipat cu motorul diesel de 1,6 litri CRDi, in versiunea de 115 CP. Datorita cuplului motor de 255 Nm prezent intre 1.900 rpm si 2.750 rpm acesta ofera reprize bune, in timp ce consumul de combustibil pe parcursul testului a fost de 5,2 litri/100 km in regim de condus economic si 8,2 litri/100 km atunci cand s-a abordat un stil mai sportiv. Acesta este cuplat la o cutie manuala cu cinci trepte, bine etajata. Modelul testat dispunea de echiparea "Classic", care include printre altele climatizare automata si port USB.
Nu in ultimul rand, trebuie subliniat ca c'eed vine cu o garantie de sapte ani sau 150.000 km, dintre care primii cinci sunt de la "bara la bara", in timp ce ultimii doi sunt numai pentru propulsor si transmisie.
Targetul de vanzari pentru pro_cee'd este de 600 unitati in 2008, in timp ce vanzarile modelului cee'd vor depasi in acest an pe piata locala 6.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO