Companii

Jupiter Group face centru comercial la Pitesti cu 42 mil. euro

Jupiter Group face centru comercial la Pitesti cu 42 mil. euro

Proiectul a fost finantat de catre banca austriaca Volksbank

18.04.2008, 17:24 193

Compania de dezvoltare imobiliara Jupiter Group, prezenta pe piata locala din anul 2006, va finaliza in luna iunie a acestui an primul proiect semnificativ de pe piata locala - un centru comercial de 40.000 de metri patrati in Pitesti, Jupiter City, in care principalele ancore vor fi Carrefour, Praktiker, Mobexpert si Media Galaxy.
"Proiectul este dezvoltat pe un teren de 17 hectare si va cuprinde si o a doua faza, care va fi gata in luna noiembrie a acestui an. Pentru prima faza de dezvoltare estimam un randament anual al investitiei de 12%", a declarat pentru ZF Amnon Vardi, directorul Jupiter Group. Investitia in prima faza a constructiei se ridica la 42 mil. euro, iar pentru etapa a doua, in care va fi extinsa galeria comerciala cu 10.000 mp, sunt planificate investitii de 8,5 mil. euro.
Acesta este al treilea centru comercial care va fi deschis in Pitesti, oras in care este operational si un centru comercial Euromall, precum si un parc de retail Iris Shopping Mall, cu chiriasi precum Auchan sau Bricostore.
"Pentru piata locala, consider ca un metru patrat pe cap de locuitor este o marja acceptabila, iar in Pitesti, pentru numarul actual de locuitori. Ne propunem sa facem acest centru comercial cat mai mare, pentru ca toata lumea sa aiba ceva de facut. Estimam ca centrul comercial va avea cel putin 10-12.000 de vizitatori zilnic", spune Vardi. Jupiter City este situat in vecinatatea magazinului Metro la iesirea din Pitesti catre Bucuresti. Proiectul a fost finantat de catre banca austriaca Volksbank in proportie de peste 70%, principalul constructor a fost compania pitesteana Conarg, in timp ce firma de brokeraj Retail Group s-a ocupat de inchirierea spatiilor din proiect.
Pe partea de consultanta juridica, Jupiter Group colaboreaza cu NNDKP (Nestor) si Vilau & Mitel.
Jupiter Group este controlata, potrivit lui Vardi, de un investitor britanic si are in proprietate mai multe loturi de teren pentru proiecte comerciale, de birouri si rezidentiale. Printre cele mai importante sunt un lot de 6 ha pe centura Bucurestiului, in apropierea soselei Pipera-Tunari, destinat unui viitor proiect comercial, un teren de 30 ha in Moara Vlasiei pentru un proiect rezidential si un teren de 8.000 mp in Bucuresti, pe care va fi dezvoltat un imobil de birouri.
"Principala mea preocupare este legata de cautarea unor loturi de teren pentru inceperea unor noi proiecte comerciale. Negociem achizitia a doua terenuri pentru proiecte similare, in orase in care dezvoltarea comerciala este intr-o faza incipienta", spune reprezentantul Jupiter Group.
Potrivit lui Vardi, bugetul initial al companiei a fost de 50 de milioane de euro, din care peste 25 mil. euro sunt inca disponibili pentru noi achizitii si dezvoltari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO