Companii

Ivana Martinakova, CEO, dm drogerie markt: În anul financiar 2022-2023 am investit 74 mil. lei în România, cu 60% mai mult decât în anul precedent. Anul viitor ne-am propus să investim peste 100 mil. Lei

Ivana Martinakova, CEO, dm drogerie markt: În anul...

Autor: Florentina Niţu

17.11.2023, 00:05 87

Grupul german dm drogerie markt, activ pe seg­mentul drogheriilor, şi-a propus să investească peste 100 de milioane de lei în următorul an în România şi să ajungă la peste 150 de magazine, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei.

„În acest an financiar (octombrie 2022 - septembrie 2023) am investit 74 milioane de lei, cu 60% mai mult decât în anul precedent. Anul viitor ne-am propus să investim peste 100 de milioane de lei. Am deschis 14 filiale noi şi alte 10 au fost renovate. Practic, acestea au fost investiţiile majore şi am mai investit în centrală şi în depozit“, a spus Ivana Martinakova, CEO al dm drogerie markt. Ea este absolventă a Brno International Busi­ness School şi în 2016 a preluat operaţiunile locale ale dm România.

După data de 30 septembrie 2023, când s-a încheiat anul financiar pentru companie, aceasta a mai deschis un magazin şi unul va fi deschis astăzi la Moşniţa, localitate aflată în judeţul Timiş. „Ne-am propus să deschidem încă cel puţin 14 magazine anul viitor sau chiar mai multe şi ne vom focusa pe oraşele în care suntem prezenţi“, a explicat Martinakova.

De asemenea, reprezentanţii companiei au menţionat că vor dubla capacitatea depozitului din Timişoara, de la 12.000 mp la 24.000 mp, acum lucrându-se la capacitate maximă în trei schimburi. Apoi, ei au mai spus că se vor focusa pe creşterea reţelei la nivel de magazine în următorii ani, dar vor avea o strategie de expansiune sănătoasă pe toate palierele, atât în mediul online, cât şi fizic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO