Companii

Italienii vor sa preia Bega Pam Timisoara

12.03.2004, 00:00 234



Doi dintre cei mai mari investitori italieni in agricultura din judetul Timis, Orlandi Giampetri si Orlandi Stefano, intentioneaza sa lanseze o oferta publica pentru preluarea integrala a producatorului din industria de morarit si panificatie Bega Pam Timisoara. Geo-Gis Srl din Sannicolaul Mare detinuta in proportie de 60% de cei doi investitori italieni si-a exprimat intentia la inceputul acestei saptamani de a cumpara 100% din Bega Pam, oferind 800 de lei/actiune adica aproximativ 37 de miliarde de lei (1,13 milioane de dolari) pentru tot pachetul. Actiunile Bega Pam sunt listate pe piata Rasdaq iar ultimul pret mediu de tranzactionare din data de 10 martie a fost de 850 lei/actiune.



Societatea a inregistrat pe primele 6 luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 125 de miliarde de lei (3,78 milioane de dolari) in crestere cu 25% fata de perioada similara a anului trecut.



Bega Pam Timisoara este detinut in proportie de 70% din 1998 de cetateanul austriac Johann Wiener, cel care a dezvoltat impreuna cu Florentin Banu napolitanele Joe vandute acum patru ani grupului elvetian Nestle. Surse din industria panificatiei sustin ca Johann vrea sa se retraga din afacerea Bega Pam. Ceilalti actionari ai societatii sunt APAPS cu aproape 3% si alti actionari cu 27 de procente.



Bega Pam produce si comercializeaza prin cele 11 magazine proprii biscuiti, napolitane si produse de panificatie.



Cei doi investitori italieni detin in proprietate si cultiva in sudul judetului Timis peste 5000 de hectare de pamant. stelian.negrea@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO