Companii

Italienii de la IGD au făcut 11,7 mil. euro cu reţeaua Winmarkt

Autor: Cristi Moga

13.03.2012, 00:00 340

Compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care deţine pe plan local reţeaua de 15 centre comerciale Winmarkt, a realizat anul trecut venituri de 11,7 milioane de euro din închirierea proiectelor, în scădere cu 9% faţă de anul precedent, potrivit unui raport al companiei. În acelaşi timp, valoarea de piaţă a portofoliului companiei din România, care cuprinde, pe lângă cele 15 centre comerciale, şi o clădire de birouri, a scăzut de la 180,1 mil. euro la 178 de milioane de euro.

Suprafaţa închiriabilă a centrelor comerciale se ridică la circa 90.000 de metri pătraţi, aceste proiecte fiind evaluate la 173,7 mil. euro la sfârşitul anului trecut. Centrele comerciale din portofoliul IGD au avut anul trecut 31,3 milioane de vizite, în scădere cu 0,8%. Cei mai importanţi chiriaşi ai reţelei Winmarkt sunt magazinele Domo, House of Art, Leonardo, Carrefour Market şi B&B Collection, care au fiecare un impact de peste 4% în cifra de afaceri a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO