Companii

Irina Anghel-Enescu, aleasă în comunitatea Young Global Leaders

Irina Anghel-Enescu

Irina Anghel-Enescu

Autor: Adelina Mihai

12.03.2014, 00:02 133

Irina Anghel-Enescu, un executiv cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul investiţiilor private, a fost aleasă de Forumul Economic Mondial de la Davos în grupul Young Global Leaders (YGL), un club select care reuneşte tineri sub 40 de ani din toată lumea care au contribuit la dezvoltarea societăţii. Irina este în prezent managing director al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA) şi a fost selectată ca urmare a experienţei acumulate şi a specializării academice dobândite la Universitatea Harvard în domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial.

De profesie avocat, ea este totodată şi preşedintele Clubului Harvard România - Moldova, membru în board-urile mai multor organizaţii nonprofit şi fondatoarea Asociaţiei Triple Helix, care derulează proiecte pentru accelerarea dezvoltării României, cu accent pe antreprenoriat, educaţie şi leadership.

Cu experienţă în arii precum fonduri de private equity şi capital de risc/venture capital, ea este speaker la diverse evenimente organizate în toată lumea de instituţii precum Harvard, Stanford, London Business School, agenţii ale O.N.U sau guverne ale ţărilor interesate în stimularea investiţiilor de tip venture capital. În 2014, în comunitatea YGL au fost selectaţi 214 tineri  din 66 de ţări, care au câte un mandat de şase ani. Din România a mai fost selectată anul acesta şi Cristina Bâtlan, fondatoarea grupului Musette, producător de încălţăminte.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO