Companii

Ion Sturza a finalizat prima fază a parcului tehnologic de 25 mil. euro de la Cluj

Ion Sturza a finalizat prima fază a parcului tehnologic...

Autor: Laurentiu Cotu

05.12.2013, 19:11 582

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova şi fost partener al lui Dinu Patriciu la Rompetrol, a inaugurat astăzi primele două clădiri ale proiectului Liberty Technology Park Cluj, investiţie totală în valoare de 25 mil. euro. În prezent a fost finalizată prima etapă a acestui proiect, ce a presupus reconversia primelor două clădiri ale vechii fabrici de mobilă Libertatea din Cluj, pe a cărei platformă este dezvoltat proiectul Liberty Technology Park. 

Până în prezent compania a investit 7 mil. euro în acest proiect, iar în urma reconversiei primelor două clădiri ale vechii fabrici de mobilă Libertatea au rezultat 5.600 de metri pătraţi utili destinaţi amenajării de birouri. Odată finalizat, proiectul Liberty Technology Park Cluj va avea o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, iar la capacitatea maximă proiectată, parcul tehnologic va găzdui aproximativ 3.700 de angajaţi. Liberty Technology Park Cluj se adresează companiilor din domeniile IT&C şi R&D, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO