Companii

Investitorul din proiectul Monte Carlo Palace pune 50 mil. euro in hoteluri si imobiliare

09.09.2008, 23:53 68

Omul de afaceri Christian Popescu -Strohlen, care a dezvoltat complexul rezidential Monte Carlo Palace pe un teren de 5.000 mp in apropierea Pietei Presei Libere, intentioneaza sa construiasca un centru comercial exclusivist si mai multe unitati hoteliere in cinci locatii din tara.
Practic, dupa finalizarea celor 110 apartamente din ansamblul Monte Carlo Palace, circa jumatate din complex a fost transformat intr-un apart hotel care urmeaza sa fie clasificat la patru stele.
"Firma Monte Carlo Palace Apart Hotel, care este detinuta tot de Christian Popescu, a achizitionat 50 de apartamente cu un credit de 5 milioane de euro de la EFG Leasing, acestea urmand sa fie operate in regim hotelier", a spus Marian Coca, administratorul firmei.
Pe piata de apart-hoteluri cel mai important jucator este Centre Ville, cu o capacitate de 292 de unitati. Spre deosebire de piata hoteliera clasica, apart hotelurile tintesc clientii care vor sa se cazeze pe o perioada mai mare de timp.
"Cred ca piata de apart hoteluri se va dezvolta in urmatoarea perioada si de aceea am mizat pe aceasta nisa. Monte Carlo Apart Hotel va avea o cota de circa 10% dupa numarul de camere disponibile", a spus Coca. Astfel, si urmatoarea investitie - Vendome Galerie - va avea pe langa spatiile comerciale si un hotel de cinci stele cu o capacitate de circa 50 de apartamente. Vendome Galerie, o investitie estimata la circa 35-40 de milioane de euro, va fi situat in apropierea hotelului Hilton din Capitala.
"In afara de apart hoteluri intentionam sa intram si pe o alta nisa, green hotels, care aduc nu numai spatii de cazare, ci si foarte mult spatiu verde, terenuri de golf, spa sau alte facilitati de agrement. Detin terenuri in cinci locatii din tara si voi fi asociat la acest proiect", a spus Coca, precizand ca investitia va fi de 20 mil. euro. Cele cinci locatii unde compania a achizitionat terenuri cu suprafete cuprinse intre 4.000 mp si 100 ha sunt Delta Dunarii, Bucovina, Sibiu, Campulung Muscel si in apropierea Bucurestiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO