Companii

Investitorii membrii TechAngels şi-au triplat activitatea în primele trei trimestre din 2020, după investiţii de 6 mil.euro în 2019 în startup-uri

Investitorii membrii TechAngels şi-au triplat...

Autor: Roxana Rosu

08.10.2020, 11:37 343

TechAngels, grup de investitori privaţi implicaţi în susţinerea start-up-urilor din domeniul tehnologiei, cu investiţii de 6 milioane euro în 2019, a participat în primele nouă luni din 2020 la peste 60 de sesiuni de prezentare şi pitch-uri, de trei ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de cinci ori mai intens faţă de perioada 2013-2018.

Cifrele investiţiilor realizate până în trimestrul trei al anului 2020 nu sunt consolidate încă, dar estimările indică un nivel cel puţin asemănător cu cel din 2019. De la începutul anului, TechAngels a întâlnit şi sprijinit peste 200 de start-up-uri. Dintre acestea, aproximativ 50% au dezvoltat produse şi servicii dedicate domeniului medical.

În ultimii trei ani, TechAngels a investit aproximativ 10 milioane de euro, vizând peste 95 de start-up-uri din domeniul tehnologiei.

“Această intensificare a activităţii noastre este un argument pentru colaborarea cu un angel investor şi un semnal de încurajare pentru start-up-uri. Nu degeaba suntem angel investors, avem mereu în vedere şi un element de susţinere şi de încurajare a start-up-urilor, pe lângă validitatea şi viabilitatea proiectelor. La nivel european, am văzut o mobilizare similară în rândul business angels, în timp ce o parte din fondurile de tip venture capital au amânat implicarea şi au diminuat din nivelul de investiţii”, spune Mălin-Iulian Ştefănescu, Preşedintele TechAngels.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO