Companii

Investiţiile în agricultură vor fi la anul mai profitabile decât cele în aur sau acţiuni

Autor: Gabriel Razi

22.11.2011, 11:53 824

Produsele agricole ar putea aduce anul viitor investitorilor câştiguri mai mari decât cele generate de plasamentele în obligaţiuni de stat, acţiuni sau chiar metale preţioase, potrivit datelor UBS, cea mai mare bancă de investiţii din Elveţia.

"Mărfurile agriole ar putea avea anul viitor randamente potenţiale mai mari decât metalele preţioase. Câştigurile din astfel de investiţii ar putea fi mai mari în 2012 decât cele din acest an", a explicat Larry Hathaway, economist-şef al UBS, citat de Agrimoney.

Preferinţa băncii elveţiene pentru investiţiile agricole este legată de teoria conform căreia principala schimbare pe care o va aduce anul viitor va fi importanţa în creştere pe care o vor avea anul viitor pieţele emergente pe scena internaţională. În ultimii ani creşterea cererii de produse alimentare din pieţe precum cele din Asia de Sud-Est sau America de Sud a împins în sus cotaţia unor produse precum grâul, porumbul sau carnea de pui.

Creşterea economică medie a economiilor emergente se va cifra anul viitor la 5,5%, cu mult peste estimările de creştere cu 1,6% a economiilor dezvoltate, potrivit datelor UBS.

UBS a încheiat anul trecut cu venituri de 47,5 miliarde de dolari având aproape 65.000 de angajaţi şi birouri în 50 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO