Companii

Investiţii de aproape 670 milioane de euro sunt derulate de cele mai mari aeroporturi din ţară

Investiţii de aproape 670 milioane de euro sunt derulate...

Autor: Miruna Diaconu

29.01.2024, 00:07 1583

Cele mai mari aeroporturi din ţară vor finaliza investiţii de aproape 670 milioane euro în acest an care au vizat modernizarea şi extinderea terminalelor. Printre acestea se numără aeroporturile din Iaşi, Cluj, Timişoara, Sibiu şi Craiova. Un plan de investiţii există şi la aeroportul Bucureşti, însă acesta ar urma să fie gata în mai multe etape, dar unele proiecte din acest plan sunt abia la studiul de fezabilitate.

Investiţiile în aeroporturile locale ar urma să crească considerabil traficul de pasageri. Astfel, David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, spune că aceste investiţii vor permite procesarea unui număr tot mai mare de pasageri. Estimările sale sunt că traficul va ajunge la circa 50 de milioane de persoane până în 2040. Anul trecut, aeroporturile locale au înregistrat un trafic de 25 milioane de pasageri.

Din luna martie a acestui an, călătorii români vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană, ceea ce înseamnă trecere liberă, fără control de paşapoarte. Astfel, intrarea în Schengen pe cale aeriană va fi făcută, în cazul unor aeroporturi locale, cu investiţii finalizate în modernizarea şi extinderea terminalelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO