Companii

Investitii de 4 mil. dolari la Paltinis

13.03.2003, 00:00 84

Hotelul Paltinis din Sinaia va beneficia, incepand din 2004, de un program de modernizare in valoare de patru milioane de dolari, in vederea includerii in lantul international Howard Johnson Hotels&Inns.
"Lucrarile de modernizare vor incepe dupa finalizarea proiectului realizat de firma franceza ABIS Architectures&Designers, specializata in restaurarea castelelor. Cladirea din Sinaia este foarte veche si renovarea trebuie sa respecte stilul arhitectonic special", a declarat Florin tiganila, directorul general al hotelului.
Clasificat la doua stele, hotelul are o capacitate de cazare de 180 de locuri. Anul trecut, au fost inregistrati 6.600 de turisti, dintre care 540 straini, majoritatea clientilor fiind interesati de tratamentele balneare.
Potrivit directorului general, hotelul a inregistrat in 2002 o cifra de afaceri de 522.000 dolari si un profit de 11.000 $, pentru anul in curs fiind estimata o cifra de afaceri de 577.000 $.
Hotelul Paltinis apartine societatii Neoturism Sinaia, membra a holdingului Baneasa Investment SA care activeaza in sfera productiei, serviciilor si turismului. Alaturi de hotelul din Sinaia, holdingul detine hotelurile Dorobanti, Parc si Turist din Bucuresti. Holdingul face parte din grupul de firme Alltrom, controlat de omul de afaceri Nicolae Badea, presedintele clubului de fotbal Dinamo, si de partenerii sai Radu Dimofte si Gabriel Popoviciu.
In afara de unitatea din Sinaia, lantul Howard Johnson a semnat contracte de franciza cu hotelul Dorobanti, care se va numi Howard Johnson Plaza Hotel si cu hotelul Turist din Bucuresti. De altfel, societatea care detine franciza Howard Johnson in Romania apartine tot grupului Alltrom.
Howard Johnson Hotels&Inns face parte din cel mai mare lant hotelier in regim de franciza, Cendant Corporation, care numara peste 5.600 de hoteluri grupate in noua marci hoteliere: Amerihost Inn, Days Inn, Travelodge, Villager, Knights Inn, Ramada Inn, Super 8 Motel, Wingate Inn si Howard Johnson.x

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO