Companii

Investitii de 10 mil. euro pentru Clinica Polisano

01.06.2006, 00:00 49

Divizia de servicii medicale a distribuitorului de medicamente Polisano intentioneaza sa investeasca in urmatorii trei ani aproximativ 10 milioane de euro in deschiderea de noi clinici si a unui spital privat.

"Proiectul privind dezvoltarea unui furnizor de servicii medicale la nivel national sub brandul Clinica Polisano va fi coordonat de la Bucuresti, planul de investitii pentru acest an fiind de 3 milioane de euro", a declarat Cristian Sas, director general al Clinicii Polisano Bucuresti.

Acesta este primul pas pe care compania il face pe piata serviciilor medicale din Capitala, pana acum fiind prezenta aici prin intermediul farmaciilor Reteta. La Sibiu, compania detine un spital privat, deschis in urma unei investitii de 3 milioane de euro, realizate acum 3 ani. "Prima noastra clinica va fi deschisa pana la sfarsitul lunii iulie si speram ca pana la sfarsitul anului altele sa-i urmeze", a adaugat Sas. Acesta a adaugat ca planurile companiei pentru acest an au in vedere deschiderea a 3 clinici, iar in urmatorii ani a inca doua si a unui spital.

Clinica Polisano a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro.

Grupul din care acesta face parte a fost fondat in anul 1993 de catre doctorul Ilie Vonica si are in prezent peste 700 de angajati. Alaturi de firma de distributie de medicamente Polisano, grupul controleaza in domeniul sanatatii lantul de farmacii Reteta, lantul de centre medicale - Clinica Polisano si spitalul Polisano din Sibiu.

Cristian Sas estimeaza piata serviciilor medicale private din Romania la aproximativ 300 de milioane de euro. In domeniul serviciilor medicale activeaza companiile Medicover, Romar, MedLife, Medsana, Centrul Medical Unirea (CMU), SOS Medical & Ambulance sau Diagnosis.

Liderul pietei serviciilor medicale private este compania Medicover, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14,8 milioane de euro.

ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO