Companii

Investitie germana pe piata de aer comprimat

28.09.2004, 00:00 43

Compania germana Industrie Technik Service Nord, a intrat, prin parteneriatul cu firma Gasex din Sibiu, pe piata serviciilor de optimizare a sistemelor de aer comprimat, si are in vedere obtinerea unei cote de 30% din piata intr-un orizont de 3 ani.
"Prin optimizarea sistemelor de aer comprimat, atat din puncte de vedere tehnic cat si energetic, firmele pot economisi intre 15-20% din costul aferent energiei utilizate in procesele tehnologice", este de parere Horia Todoran, managerul Gasex.
Piata sistemelor de aer comprimat se ridica la aproximativ 110 milioane de euro anual, din care 30% sunt serviciile aferente acestei industrii, sustine Todoran.
Managerul Gasex estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 100.000 euro pentru anul 2005, incluzand furnizarea compresoarelor Worthington, si o cota de piata de pana la 30%, dupa primii 3 ani de activitate. Aproximativ 70% din cifra de afaceri a companiei va proveni din activitatea de servicii de optimizare a sistemelor de aer comprimat, conform estimarilor companiei.
Aerul presurizat este una din cele mai scumpe forme de energie, costul sau fiind dat de energia electrica utilizata, iar sistemele de distributie a acestuia reprezinta un mare potential in reducerea costurilor de productie.
Pentru procesele de optimizare a sistemelor de aer comprimat, compania sibiana furnizeaza servicii de analiza a sistemelor, servicii de proiectare si implementare a solutiei alese, precum si servicii de reparatii si inlocuire a pieselor uzate. "Sistemele de aer comprimat sunt folosite in majoritatea sectoarelor industriale, de la industria alimentara pana la textile sau industria petroliera", afirma Todoran.
Principalul concurent al companiei este producatorul de echipamente destinate sectorului aerului comprimat Alup din Germania, membra a grupului industrial britanic ABAC, unul dintre liderii mondiali din domeniu, care este prezent in Romania prin intermediul distribuitorilor.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO