Companii

Investiţi în România, un proiect ZF & CEC Bank. România poate atrage noi investiţii în industria auto şi trebuie încurajată procesarea materiilor prime, nu doar vânzarea lor

Investiţi în România, un proiect ZF & CEC Bank....

Autor: Bogdan Alecu

25.06.2020, 00:08 1094

Dezvoltarea businessurilor de procesare, de producţie cu valoare adăugată reprezintă cheia dezvoltării economiei, pe măsură ce astfel se pot plăti salarii mai mari.

România poate accelera procesul prin care poate atrage noi investiţii din rândul producătorilor de componente, iar Dacia va continua procesul prin care va căuta să integreze cât mai mult producţia locală în uzina de la Mioveni.

„Acum este momentul potrivit pen­tru a atrage noi furnizori de com­ponente în România. Criza aceasta re­prezintă o oportunitate. Trebuie să sus­ţinem inte­grarea locală şi, desigur, să susţinem şi furnizorii deja prezenţi aici. Un loc de muncă la Dacia înseamnă 10 alte locuri de muncă pe orizontală. Avem atât furnizori internaţionali, cât şi furnizori companii româneşti 100%. Noi în această perioadă trebuie să ne protejăm angajaţii dar şi angajaţii furnizorilor.

Integrarea locală este o direcţie care nu trebuie oprită, vorbim de fur­ni­zori de grad unu, doi şi trei, toate importante“, a declarat Christophe Dridi, preşedinte şi director general al Automobile Dacia, în cadrul emisiunii Investiţi în România, realizată de ZF alături de CEC Bank.

De partea cealaltă, Bogdan Neacşu, director general şi preşe­dinte al CEC Bank, consideră că producţia este domeniul care va înregistra cea mai mare creştere în perioada următoare, mai ales că aceasta vine cu valoare adăugată mare, în comparaţie cu vânzarea de materie primă, care este vândută cu un câştig limitat.

Antreprenorii trebuie să se concentreze pe investiţii în pro­cesare şi producţie, nu doar în ceea ce priveşte cul­tivarea şi obţinerea ma­teriilor pri­me, este de părere Bogdan Neacşu, director gener­al şi pre­şedinte al CEC Bank, una dintre cele mai mari bănci din Ro­mâ­nia şi cea cu reţeaua cea mai extinsă la nivel naţional.

„Trebuie să trecem de faza în care noi vindem materia primă şi să trecem spre pro­ce­sare. Investiţiile în tehnologie şi pro­ce­sare vor aduce câştig României. Suntem o ţară înzestrată cu de toate. Dar trebuie să ne mobilizăm. Noi finanţăm agricul­tura, sunt multe cereri în acest domeniu, industrie, achiziţia de terenuri agricole, construcţii şi infrastructură, industria alimentară, jucători care procesează“, a declarat Bogdan Neacşu în cadrul emisiunii Investiţi în România. „Vedem un mai mare potenţial în ceea ce priveşte producţia. Este foarte important ca marii antreprenori să fie stimulaţi să păstreze forţa de muncă angajată şi un mediu în care să îşi desfăşoare activitatea - facilităţi fiscale, locale care să le permită continuarea afacerii“, a completat preşedintele CEC Bank.

El a subliniat că nu există în acest moment un sector de activitate care să nu primească finanţare, însă în cazul celor care activează în domenii grav afectate de pandemie, dosarul este analizat mult mai în detaliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO