Companii

International Alexander. Transportatorul arădean a preluat businessul Vio Transgrup din Dâmboviţa, cu afaceri de 150 mil. lei în 2019. Operatorul din Arad are peste 1.500 de angajaţi şi asigură servicii de transport multimodal

Compania de transport marfă International Alexander Holding (IAH) din Arad, fondată în 2003 de antreprenorul Simion Apreutese, a obţinut acordul Consiliului Concurenţei pentru preluarea transportatorului de marfă Vio Transgrup din judeţul Dâmboviţa, business controlat de antreprenorul Viorel Angelescu.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă finanţarea acesteia a fost susţinută de UniCredit Bank, potrivit informaţiilor furnizate marţi de oficialii de la International Alexander.

Vio Transgrup a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani în localitatea Ungureni de către antreprenorul Viorel Angelescu şi s-a remarcat iniţial prin faptul că a preferat să lucreze în Balcani, mai ales în Grecia, şi nu în vestul Europei, ca majoritatea operatorilor români. În anul 2014 a abordat însă un alt segment, mai exclusivist, acela al transportului de mărfuri de valoare, şi a început astfel să se deschidă şi spre Vest.

Prin această achiziţie, International Alexander Holding devine astfel şi companie certificată de  Asociaţia pentru Protecţia Bunurilor Transportate (TAPA).

„Certificarea TAPA devine obligatorie atunci când vrei să abordezi din ce în ce mai mulţi clienţi noi, din zona bunurilor de valoare. Pe lângă facilitarea certificării TAPA, acest management al securităţii, odată integrat în funcţionarea companiei, ne va ajuta să eliminăm, în mare parte, pierderile generate de situaţii neprevăzute“, spune Loredana Apreutese, general manager al IAH.

Operatorul din Arad are peste 1.500 de angajaţi şi asigură servicii de transport multimodal, pe cale rutieră, pe apă sau aer, dar oferă şi soluţii logistice, funcţionând şi ca o casă de expediţii. Compania livrează marfă pentru clienţi din industria auto, IT, dar şi pentru cei din FMCG, în portofoliu figurând nume precum Mercedez-Benz, Honeywell, Samsung sau Procter & Gamble.

În 2019, afacerile  International Alexander Holding au depăşit 400 mil. lei, plus 24% faţă de anul anterior, în timp ce profitul s-a situat la nivelul de 22 mil. lei, arată cele mai recente date raportate la Ministerul de Finanţe, în timp ce Vio Transgrup a raportat o cifră de afaceri de 150,7 mil. lei (31,8 mil. euro), în creştere cu 21% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat un profit net de 10,1 mil. lei (2,1 mil. euro), mai mult cu 12,5% faţă de anul precedent, având un număr mediu de 163 de angajaţi, conform informaţiilor publice.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.