Companii

Ce înseamnă producţia în lohn şi dependenţa de un singur client? Afacerile producătorului de aspiratoare Electroargeş au scăzut cu aproape 90% în doi ani după ce compania a pierdut contractul cu nemţii de la Karcher

Ce înseamnă producţia în lohn şi dependenţa de un...

Autor: Cristina Roşca

06.03.2024, 00:06 851

  În 2023, grupul din judeţul Argeş a avut rezultate de doar 39 mil. lei, faţă de 303 mil. lei în 2021, cel mai bun an pentru companie.

Producătorul de aspi­ra­toare Electroargeş, din judeţul Argeş, şi-a redus afa­cerile la jumătate anul trecut, un an marcat de un com­por­tament de consum prudent în piaţa de electrocasnice. Mai mult, declinul este de aproape 90% faţă de 2021, cel mai bun moment pentru companie.

Scăderea puternică a cifrei de afaceri din 2022 şi 2023 a venit pe fondul faptului că Electroargeş a pierdut con­tractul cu nemţii de la Karcher. Mai exact, firma autohtonă realiza aspiratoare în sistem   lohn pentru grupul german, care în ultimul deceniu a pariat pe producţia proprie, dez­vol­tând două fabrici în România. Acest contract con­tribuia, la momentul rezilierii, cu 85% la cifra de afaceri a grupului local.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO