LIVE: Conferinţa ZF Agribusiness 2021, anul producţiilor istorice: Cum putem să menţinem rezultatele foarte bune? Ce rol joacă tehnologia, roboţii, senzorii şi dronele în dezvoltare?
Companii

Industria din România are facturi la energie mai mari decât cea din Polonia, Franţa sau Norvegia din cauza sistemului învechit. Preţurile au explodat în 2021

♦ Presiunea certificatelor de emisii în costul energiei, dar şi revenirea consumului în prima parte a anului au dus preţul energiei la niveluri record în 2021, perioadă în care România şi-a consolidat condiţia de importator de electricitate ♦ Mai departe, piaţa locală devine treptat una dintre zonele scumpe de producţie a energiei, principala explicaţie fiind lipsa acută a investiţiilor din sector.

Cele mai recente date dispo­ni­bile pe Eurostat arată că în a doua jumătate a anului tre­cut companiile din Ro­mâ­nia plă­teau pe energie, fără taxe, mai mult decât consumatorii industriali din Ungaria, Franţa sau toate statele nordice cum ar fi Danemarca, Suedia şi Norvegia.

Şi în cazul consumatorilor casnici lu­crurile stau la fel, românii având facturi mai mari decât vecinii lor din Ungaria sau Bul­garia, dar şi peste cele plătite de polo­nezi sau norvegieni.

Principala explicaţie pentru această si­tuaţie este lipsa cronică a investiţiilor în uni­tăţi noi de producţie, în ciuda proiec­te­lor re­generabile care au fost puse în func­ţiune în perioada 2009-2014 în baza unei gene­roase scheme de sprijin.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.