Companii

Indienii de la Dr. Reddya??s isi tripleaza portofoliul de medicamente

07.06.2005, 19:23 20

Compania farmaceutica indiana Dr. Reddya??s, unul dintre cei mai mari producatori de generice din lume, intentioneaza sa introduca pe piata romåneasca peste 10 produse noi anul acesta.

Produsele care urmeaza sa fie lansate de Dr. Reddya??s in Romånia vizeaza segmentul antibioticelor sau SNC (Sistemul Nervos Central). De asemenea, compania intentioneaza sa intre pe segmentul cardiovascularelor incepånd din 2007.

a??Anul trecut, vånzarile din Romånia au fost de aproximativ 3 milioane de dolari (peste 2 mil. euro), in conditiile in care am avut doar 4 medicamente inregistrate pe piata romåneascaa??, a declarat Satish Reddy, unul din membrii familiei fondatoare a companiei.

Pe långa cele 4 medicamente, Dr. Reddya??s a activat pe piata romåneasca si cu divizia de substante active, folosite de producatorii din industrie in procesele de fabricatie.

a??Pe termen lung nu excludem infiintarea unor capacitati de productie in Romånia, in conditiile in care reglementarile si standardele din industrie s-au imbunatatit, mai ales in domeniul proprietatii intelectualea??, a mai spus Reddy. Compania, care este listata la Bursa din New York, a avut vånzari mondiale de aproximativ 360 de milioane de euro anul trecut.

Targetul companiei pentru anul in curs este obtinerea unor vånzari in crestere cu aproximativ 25%. Filiala romåneasca a Dr. Reddya??s are o prezenta puternica pe segmentul medicamentelor gastrointestinale, unde detine o cota de 28% in unitati våndute si aproximativ 23% din valoarea segmentului de piata, conform propriilor estimari.

a??Piata genericelor din Romånia si din intreaga lume va creste sustinut in perioada urmatoare, factorul determinant pentru aceasta evolutie fiind elementul preta??, a mai spus Reddy.

In urma cu doi ani, Dr. Reddya??s a purtat un proces cu liderul mondial al pietei farmaceutice, Pfizer, pentru dreptul de a fabrica medicamentul generic echivalent al antihipertensivului Norvasc, litigiu care a fost stins in defavoarea companiei indiene. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO