Companii

O nouă încercare de librărie în Centrul Vechi. Humanitas deschide a cincea librărie în Bucureşti, pe strada Lipscani, în apropiere de Cărtureşti Carusel. „Investiţia s-a ridicat la aproape 200.000 de euro.“

Noua librărie Humanitas-Takumi de pe Lipscani 42 se află într-o clădire monument din secolul al XIX-lea din Centrul Vechi.

Noua librărie Humanitas-Takumi de pe Lipscani 42 se află într-o clădire monument din secolul al XIX-lea din Centrul Vechi.

Autor: Mirabela Tiron

14.09.2022, 17:00 394

Lanţul de librării Humanitas, unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa de carte, deschide o nouă libră­rie în Capitală, a cincea, într-o clădire monument de pe strada Lipscani 42 din Centrul Vechi, în apropiere de librăria Cărtureşti Carusel.

„Investiţia s-a ridicat la aproape 200.000 de euro. Pentru cărţile cadou şi obiectele takumi, Centrul Vechi este un loc foarte potrivit, este locul ţintă pentru mulţi turişti şi oricum în Bucureşti nu sunt multe spaţii potri­vite pentru o librărie“, a declarat pentru ZF Lidia Bodea, directorul general al editurii. Pe lângă cele peste 30.000 de cărţi, în librăria de pe Lipscani se vor vinde produse takumi (accesorii, decoraţiuni, obiecte cera­mi­ce sau chimonouri), aduse de la producători din Japonia.

Noua librărie Humanitas-Takumi de pe Lipscani 42 se află într-o clădire monument din secolul al XIX-lea din Centrul Vechi, se întinde pe trei etaje, iar un alt etaj este dedicat produselor takumi. În vecinătate, pe Lipscani 55 se află Cărtureşti Carusel, emblema lan­ţului Cărtureşti, o librărie deschisă în 2015 într-o clădire monument, deţinu­tă de moştenitorii familiei de ban­cheri Chrissoveloni. Tot pe Lipscani s-a închis însă o librărie Diverta. Centrul Vechi al Capitalei a atras în ultimii ani tot mai mulţi retaileri, fie ei de modă, cosmetică, electro-IT sau de cărţi, du­pă modelul capitalelor vest europene, unde cele mai importante branduri se bat să prindă un loc în centru istoric datorită vadului comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO