Companii

Incasarile de la finalul anului au marit veniturile Eurisko peste asteptari

22.01.2008, 20:05 25

Compania de consultanta imobiliara Eurisko, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profil, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 14,3 mil. euro, in crestere cu peste 100% fata de 2006, si isi propune pentru acest an un rulaj de 25 mil. euro.
"Pentru o serie de investitii in care am fost implicati, precum achizitiile Fabian sau DEGI, banii au fost incasati la finalul anului, cand au fost si inchise aceste tranzactii. Totodata, veniturile din intermedierea tranzactiilor cu terenuri, rezidential si retail ne-au depasit asteptarile", a declarat Radu Lucianu, managing partner al Eurisko Consulting.
Eurisko a obtinut in 2006 o cifra de afaceri de 5,7 milioane de euro si estima la inceputul anului trecut afaceri de circa 12 milioane de euro.
Estimarile firmei au fost reafirmate si in luna noiembrie, insa previziunile au fost depasite cu aproximativ 20%.
Eurisko a ajuns la un numar de circa 120 de angajati, incluzand personalul administrativ, in crestere cu 50% fata de cei 81 de angajati, cat numara firma la inceputul anului 2007.
"Vor mai fi cresteri de personal, dar moderate, de circa 15%, deoarece vrem sa fortificam resursele pe care le-am acumulat deja. Vrem sa mai dezvoltam departamentul 'tara', in care angajatii vor trebui sa calatoreasca destul de mult in provincie. Ne-am gandit si la deschiderea unor birouri in afara Bucurestiului dar nu am luat inca o hotarare in acest sens", a adaugat Lucianu.
Valoarea contractelor intermediate de Eurisko in 2007 depaseste 800 de milioane de euro, in timp ce departamentele specializate au efectuat analize si studii pentru dezvoltarea de proiecte cu o valoare totala de investitie de 3,7 miliarde de euro. Cea mai mare tranzactie intermediata de Eurisko anul trecut a fost achizitia de catre DEGI, divizia imobiliara a grupului german Allianz, a unui portofoliu de trei cladiri de birouri din Capitala, mutare de 110 milioane de euro.
Piata locala de consultanta imobiliara a fost estimata anul trecut la circa 50 de milioane de euro, alaturi de Eurisko, printre cei mai mari jucatori numarandu-se firme precum Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ Echinox, Jones Lang LaSalle sau Regatta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO