Companii

Inca 794 de societati suspendate pe RASDAQ

07.11.2002, 00:00 19

Piata RASDAQ a mai suspendat de la tranzactionare, incepand de azi, inca 794 de societati comerciale, pe baza prerogativelor acordate pietei RASDAQ de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Acest grup de societati au fost suspendate datorita faptului ca nu au incheiat un contract de prestari servicii de evidenta a valorilor mobiliare cu o societate de registru independent autorizat de CNVM sau se afla in diferite faze ale procesului de lichidare. Alaturi de multe societati foarte mici, printre care 370 de "Agromec-uri", pe lista societatilor suspendate se afla si companii mai mari, cum ar fi Santierul Naval Giurgiu. Societatea, cu un capital social de 76 miliarde de lei, se afla in proces de lichidare.
De la inceputul lunii iunie, cand a inceput procesul de suspendare a societatilor pentru care se apraciaza ca nu se poate mentine o piata ordonata, au fost suspendate de la tranzactionare aproximativ 1300 de societati comerciale. In prezent, pe piata RASDAQ sunt listate 4.878 de societati, din care 1371 sunt, in prezent suspendate.
Oficialii pietei RASDAQ au tinut sa mentioneze ca suspendarea de la tranzactionare reprezinta o masura temporara, care va fi dublata de eforturile RASDAQ pentru ca aceste societati sa incheie contracte cu registrele independente, pentru a putea reveni la tranzactionare.
Reorganizarea pietei RASDAQ, care are ca scop asigurarea protectiei investitorilor si cresterea transparentei societatilor, se apropie de final. Printre schimbarile realizate de la inceputul acestui an se numara, pe landa suspendarea societatilor pentru care nu se poate mentine o piata ordonata, introducerea celor doua Categorii de Excelenta cu pentru cresterii tranaparentei societatilor emitente si implementarea unei noi versiuni a sistemului de tranzactionare catre limiteaza variatia zilnica a cotatiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO