Companii

Importatorul Nike isi extinde portofoliul spre zona "casual"

09.11.2004, 00:00 65

Compania Elmec Romania, importatorul pe piata romaneasca al producatorul american de articole sportiv Nike, va aduce de anul viitor oficial pe piata romaneasca o alta marca din cadrul grupului, Converse.
Miscarea confirma tendinta inregistrata in ultima perioada pe piata romaneasca, de intrare a unor jucatori importanti in domeniu, precum lantul de magazine Intersport sau marca americana Champion.
De anul viitor, prin lansarea pe piata romaneasca a marcii Connverse, Nike isi va completa portofoliul de pe piata romaneasca si in segmentul de produse din asa-numita gama "casual" (produse de strada, care nu inglobeaza foarte multa tehnologie).
Pana acum Converse, o marca pe care americanii de la Nike au cumparat-o in urma cu doi ani pentru mai bine de 300 de milioane de euro, nu avea o prezenta foarte sustinuta pe piata romaneasca.
Achizitia de catre Nike a marcii Converse in urma cu doi ani a reprezentat o reactie la ascensiunea foarte puternica a marcii germane Puma pe piata europeana si nu numai, mai ales in segmentul "casual".
In prezent aproape toate marile nume din domeniul produselor sportive sunt reprezentate pe piata romaneasca fie prin importatori fie prin intermediul unor reprezentante locale.
Pe langa Nike, care opereaza 19 magazine proprii, Puma si Reebok sunt prezente in Romania prin intermediul unor companii locale, Mexxem si Kraus, in timp ce grupul german adidas detine o reprezentanta oficiala, adidas Romania. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO