Companii

Importatorul Ferrari vinde pe internet in Germania masini cedate prin buy-back de romani

Importatorul Ferrari vinde pe internet in Germania masini cedate prin buy-back de romani
08.10.2009, 00:00 145

Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala, detinut deIon Bazac, fostul ministru al sanatatii, Camelia Bazac si CefinHolding, apeleaza inclusiv la site-urile specializate in comertulautomobilelor second-hand in ceea ce priveste vanzarea modelelorFerrari la mana a doua.

In prezent, pe site-ul german mobile.de detinut de companiamobile.international, Forza Rossa are la vanzare trei modeleFerrari F430, dintre care doua cu 45 de kilometri la bord. Celde-al treilea, care are 3.800 km, provine dintr-un buy-back. Pretulacestora oscileaza intre 170.000 si 190.000 de euro.

"Internetul este un instrument util atunci cand vine vorba devanzari de autoturisme uzate. Modelele cu un rulaj minim deaproximativ 100 km sunt masini de demo, comercializate in afaratargetului anual si sunt utilizate pentru test-drive", a spusCamelia Bazac, directorul Forza Rossa.

Potrivit importatorului Ferrari, anul acesta un singur client nua ridicat masina comandata, pierzand avansul de 20%, achitat inmomentul comenzii, modelul fiind ulterior vandut.

"Modelele cu mai multi kilometri vandute de Forza Rossa provindin contracte de buy-back si sunt comercializate ca masinisecond-hand sau sunt oferite spre inchiriere", a subliniatBazac.

Contrar pietei auto locale, care pe segmentul de lux scade cupeste 60%, reprezentantul Ferrari are in prezent 40 de comenzi inderulare, in conditiile in care si anul viitor va putea livra tot25 de masini. Forza Rossa va livra in acest an 25 de automobile, invaloare totala de peste 5 mil. euro, dintre care 16 au fost dejavandute in primele sapte luni ale anului.

Cel mai scump model livrat in acest an este un 599 GTB FioranoHGTE, de peste 320.000 de euro. Alaturi de acesta s-au vandut de lainceputul anului sase coupe-cabriolete California, doua 612Scaglietii, al caror pret se apropie de 300.000 de euro. Sprecomparatie, Lamborghini nu a livrat oficial nicio masina in acestan, iar Bentley cinci modele. Anul trecut Forza Rossa a livrat pepiata locala 15 modele Ferrari, dupa ce initial primise o cota desapte masini. Pentru acest an Camelia Bazac estimeaza afaceri deaproximativ 8 milioane de euro, dintre care un milion de euro vorproveni din activitatea de service.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO