Companii

Importatorul BMW, plus de 46%

28.04.2006, 00:00 22

Automobile Bavaria, importatorul local al marcilor BMW, Mini si Rolls Royce, a vandut in primul trimestru al acestui an 332 de autoturisme, in crestere cu 46% fata de perioada similara a anului trecut.

Marca BMW a inregistrat o crestere de 26% a vanzarilor, fiind unul dintre liderii segmentului premium. Cea mai mare crestere a fost inregistrata de modelul Seria 5, insa cel mai bine vandut produs BMW a ramas si in primul trimestru al anului modelul de teren X3.

Masinile de teren au inregistrat an de an cresteri importante ale vanzarilor pe piata locala, ultimii ani marcand o cerere sustinuta pentru modele din gama premium. In acest context modele precum BMW X3 sau X5, Mercedes ML sau Porsche Cayenne au ajuns sa detina ponderi importante in vanzarile importatorilor de pe piata locala.

Evolutia de pe piata romaneasa se suprapune peste cea inregistrata la nivel mondial de grupul german. BMW Group a vandut in luna martie cel mai mare numar de masini din istoria companiei - 144.316 de unitati.

Automobile Bavaria estimeaza pentru acest an o crestere a vanzarilor cu 20%, in conditiile in care reteaua de vanzari va fi dezvoltata. In plus, importatorul se va muta in aceasta vara in zona Baneasa in urma unei investitii de peste 7 mil. euro intr-un centru integrat, care va include pe langa birouri si cate un showroom pentru marcile BMW, MINI si Rolls Royce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO