Companii

Impact absoarbe 4,2 hectare in Voluntari

09.11.2005, 17:55 12

Fuziunea dintre compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti si societatea Delta Holding Building Real Estate SRL a intrat pe ultima suta de metri dupa ce reprezentantii celor doua companii au stabilit conditiile in care se va realiza aceasta operatiune.

Fuziunea se va realiza prin absorbtie, raportul de schimb al actiunilor fiind doar teoretic, avand in vedere ca Impact, societatea absorbanta, este asociatul unic al societatii absorbite.

Fuziunea vizeaza in principal preluarea terenurilor pe care firma Delta Holding Building Real Estate le detine in zona Voluntari si care totalizeaza aproximativ 42.000 mp (4,2 hectare). Pentru a grabi procesul, Impact a preluat societatea Delta Holding Building Real Estate la inceputul lunii aprilie, valoarea tranzactiei ridicandu-se la aproximativ 2,5 mil. euro.

Valoarea scriptica a terenurilor din proprietatea Delta Holding Building Real Estate se ridica in prezent la aproape 2,8 mil. lei (760.000 de euro), conform proiectului de fuziune. Impact intentioneaza sa construiasca pe aceste terenuri aproximativ 150 de locuinte in cadrul proiectului Azur 2, care a fost demarat la sfarsitul anului trecut.

Actiunile Impact au fost cotate ieri la 0,42 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 91 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO