Companii

Immochan: Sunt prea puţini retaileri în România. Trebuie să atragem nume noi

Tatian Diaconu

Tatian Diaconu

Autor: Cristi Moga

16.07.2014, 00:07 834
Proprietarii de malluri ar trebui să facă eforturi mai mari pentru a atrage noi lanţuri comerciale pe piaţa locală, de unde în ultimii ani au dispărut reţele precum GAP, Esprit, Debenhams, Sprider Stores sau Kiabi, apreciază Tatian Diaconu, managing director al Immochan România, divizia imobiliară a grupului francez Auchan. Immochan se pregăteşte să deschidă în primăvara anului viitor două centre comerciale în Bucureşti şi Braşov (platforma Tractoru) în urma unor investiţii cumulate de circa 120 mil. euro.

„Din calculele noastre, în Ro­mâ­nia sunt în prezent în jur de 200 - 220 de chiriaşi cu aco­perire na­ţio­nală, iar noi în pro­iectul de la Bra­şov avem 130 de spaţii. Dacă îi dai de­opar­te pe cei care nu sunt în ex­pan­siune şi pe cei care au deja un ma­gazin în Braşov, îţi dai seama că tre­buie să sem­nezi cu toţi ceilalţi şi să mai aduci şi alţi retaileri din afară pen­­tru a umple mallul“.

El analizează şi componenta comercială locală, din Bra­şov, dar a reuşit recent să obţină şi semnătura retaile­ru­lui spaniol de echipament sportiv Decimas, care va deschide pri­­mele magazine din România în proiectele din Drumul Ta­berei şi Braşov dezvoltate de Immochan.

În ultimii 15 ani au fost construite în România în jur de 60 de centre comerciale care au vânzări de circa trei miliarde de euro pe an, potrivit estimărilor ZF.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate ce spune Tatian Diaconu despre:

- brandul străin adus de Immochan în România 

- contractele semnate cu retailerii pentru galeria comercială din proiectul Coresi din Braşov; detalii despre investitie; estimări privind finalizarea proiectului

- alte proiecte derulate de Immochan

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO