Companii

Îmbuteliatorul PepsiCo şi-a redus pierderile la jumătate

Îmbuteliatorul PepsiCo şi-a redus pierderile la jumătate

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.06.2014, 00:00 261

Quadrant - Amroq Beverages (QAB), îmbuteliatorul gigantului PepsiCo de pe plan local, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 582 milioane de lei (131, 7 mil. euro), în scădere cu 8% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF pe baza datelor publice disponibile. Anul 2013 nu a fost benefic nici pentru cel mai important competitor al PepsiCo de pe plan local - Coca-Cola HBC România, care a terminat anul cu afaceri de 1,8 mld. lei (410 mil. euro), în scădere cu 7% comparativ cu anul precedent.

Totodată, scăderea afacerilor îmbuteliatorului PepsiCo de anul trecut a determinat repoziţionarea companiei în topul celor mai mari jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare (inclusiv apa minerală), astfel încât QAB a trecut de pe locul trei pe această piaţă după Romaqua Group, companie controlată de antreprenorii Octavian Creţu şi Nicolae Palfi.

WikiZF: Profilul companiei PepsiCo

Anul trecut producătorul Borsec a înregistrat o cifră de afaceri de 588 mil. lei (133 mil. euro). Pe de altă parte însă, QAB şi-a redus pierderile anul trecut la jumătate comparativ cu anul precedent. În 2013 societatea a avut pierderi de 26,7 mil. lei comparativ cu 66,3 mil. lei în anul precedent. Anul 2012 a fost primul din ultimul deceniu în care gigantul PepsiCo nu a avut câştiguri în România. 

Producătorul operează în România două fabrici, una în comuna Dragomireşti (judeţul Ilfov) şi în Covasna (unde îmbuteliază apa minerală şi sucurile în ambalaje de sticlă). Totodată, PepsiCo operează o fabrică de snackuri prin compania Star Food EM în localitatea Popeşti-Leordeni (Ilfov).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO