Companii

Ibiza urca pana la 1 mld. euro proiectul din Voluntari

28.09.2007, 18:43 12

Grupul spaniol de dezvoltare imobiliara Ibiza House va investi un miliard de euro intr-un proiect imobiliar mixt in comuna Voluntari, in nordul Capitalei care va avea o suprafata construita de 700.000-800.000 de metri patrati, marind cu 70% valoarea investitiei anuntate anul trecut.
Proiectul din Voluntari, aflat in spatele Scolii Americane, va fi dezvoltat pe un teren de 27,5 de hectare si va cuprinde locuinte, birouri si spatii comerciale si va fi dezvoltat pe o perioada de zece ani. Lucrarile vor fi incepute peste doi ani.
Unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din zona in care se va afla proiectul dezvoltat de Ibiza este omul de afaceri George Becali. De altfel, spaniolii au cumparat in 2003 circa opt hectare de teren de la Becali pentru a incepe primele proiecte pe piata locala.
"Valoarea investitiei a ajuns la un miliard de euro deoarece s-a marit suprafata construita a proiectului si se va majora regimul de inaltime. Fondurile vor proveni de la investitorii spanioli care detin grupul Ibiza si de la banci locale", au declarat pentru ZF reprezentantii Ibiza House.
Spaniolii au finalizat pana in prezent patru investitii imobiliare, in valoare de 135 de milioane de euro. In plus, Ibiza House are in curs de realizare un alt proiect rezidential, Ibiza Sol, cu 304 apartamente, pentru care investitia este estimata la 80 de milioane de euro. Proiectul va fi finalizat anul viitor, pana in prezent fiind vandute aproximativ 130 de apartamente. Preturile sunt cuprinse intre 215.000 euro si 308.000 de euro. Pentru proiectul Ibiza Sol compania a incheiat un parteneriat cu bancile Alpha Bank si cu Raiffeisen Bank, pentru finantarea a 70% din proiect.
Ibiza House mai are in derulare patru proiecte imobiliare in Bucuresti, care vor fi situate in Giulesti, Tudor Vladimirescu, Calea Calarasilor si Casa Poporului, in care va investi 140-160 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO