Companii

Ibis: 5,8 milioane de euro din 410 camere

14.01.2005, 00:00 31

Hotelul Ibis din Bucuresti estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 5,5 milioane euro, in usoara scadere fata de 2004, pe fondul intrarii pe piata a celui de-al doilea hotel din Capitala al acestei marci, in luna mai.
Anul trecut, hotelul a raportat o cifra de afaceri de 5,8 milioane euro, nivel care respecta trendul stabilit de companie prin buget.
"Rezultatele estimate pentru 2005 tin cont de faptul ca va mai aparea inca un hotel Ibis in Bucuresti, ceea ce duce la o crestere a capacitatii noastre de cazare pe Bucuresti de la 250 de camere la 410 camere", a declarat ieri directorul de vinzari al Ibis Romania, Raluca Mihaescu.
Hotelul Ibis a inregistrat un grad mediu de ocupare de 70,3% si o crestere cu aproximativ 30% a activitatii sale pe segmentul de conferinte si banchete.
"In conditiile cererii actuale pe piata de conferinte si seminarii si tinind cont de tendintele inregistrate in 2004 estimam o crestere a cererii pentru acest sector si in anul 2005", a adaugat Mihaescu.
In ceea ce priveste piata hoteliera din Bucuresti in ansamblu, reprezentantul Ibis considera ca oferta de cazare este in crestere, o data cu aparitia unor noi hoteluri de trei si patru stele in 2004 si cu deschiderea previzionata a altor facilitati de cazare in acest an.
Proprietarul hotelului Ibis este lantul Continental, companie care a incheiat anul trecut un acord de colaborare cu grupul francez Accor. In baza acestei intelegeri, cele doua firme vor dezvolta o retea de hoteluri Ibis in orasele importante din Romania. Prima etapa a acestui proiect vizeaza inaugurarea unui hotel in Constanta, in luna martie, si a unuia in Bucuresti, in mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO