Companii

Ian Worboys, CEO P3, cel mai mare jucător de pe piaţa de logistică: Creşterea economică şi stabilitatea politică a României vor atrage şi mai mulţi producători, iar aceştia au nevoie de depozite. „În România, finanţarea este mai scumpă decât în Polonia sau Europa de Vest.”

Ian Worboys, CEO P3, cel mai mare jucător de pe piaţa...

Autor: Bogdan Alecu

04.01.2017, 10:00 1143

Şeful P3 Logistic Parks, companie care deţine cel mai mare parc logistic din România, spune că are în plan noi achiziţii de depozite pe piaţa locală, alături de noi construcţii şi viitoare achiziţii de terenuri, pe măsură ce există o cerere tot mai mare de spaţii logistice pe piaţa românească.

„România este o piaţă foarte puternică în regiune şi ne-am extins aici, am construit depozite noi, iar lângă parcul logistic de lângă Bucureşti am cumpărat noi terenuri deoarece avem plan de extindere”, a spus Ian Worboys, CEO al P3. El a subliniat că depozitele ce totalizează 305.000 mp sunt deja ocupate integral.

La începutul anului trecut P3 a demarat con­strucţia celui de-al treilea depozit în cadrul parcului logistic de lângă Bucureşti. Acesta are 42.800 mp (din care birourile reprezintă 1.000 mp) şi este cel mai mare din Europa în cadrul P3. De asemenea, în 2015 compania a construit două depozite de 47.100 mp. Printre cei mai mari clienţi sunt Carrefour, care operează 81.000 mp, şi eMag. În total în cele trei depozite ce cumulează 90.000 mp P3 a investit 65 mil. euro. P3 a cumpărat în 2015 depozitul Europolis Logistic Park de la CA Immo, situat la km 13 pe autostrada Bucureşti-Piteşti.

„Ne-am extins şi în Spania şi Germania, iar în România vom creşte mai rapid decât pe restul pieţelor. Pe de altă parte, în regiune, în Serbia sau Bulgaria, ne vom extinde doar dacă va exista o cerere. România reprezintă acum circa 10% din portofoliul nostru, iar această valoare va creşte”, a spus Ian Worboys. El a subliniat că pe piaţa locală cererea este tot mai mare pentru depozite, iar aceasta vine inclusiv pe fondul creşterii economice, care în 2016 a fost cea mai mare din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO