Companii

Howard Johnson Bucuresti mizeaza pe 10 mil. euro

25.02.2004, 00:00 10



In primele doua saptamani de la deschidere, hotelul a inregistrat un grad mediu de ocupare de 30%, inscriindu-se in estimarile conducerii, se arata intr-un comunicat al hotelului.In primele doua saptamani de la deschidere, hotelul a inregistrat un grad mediu de ocupare de 30%, inscriindu-se in estimarile conducerii, se arata intr-un comunicat al hotelului.



Howard Johnson Grand Plaza, fostul Dorobanti are o capacitate de cazare de 285 de camere si apartamente, la care se adauga restaurante, baruri, centre de conferinte cu o capacitate totala de peste 1.000 de locuri, un club de sanatate si o parcare subterana pazita, pe doua nivele.



Valoarea totala a investitiei pentru modernizarea hotelului s-a ridicat la circa 30 milioane de dolari, lucrarile fiind demarate in anul 2000 si finantate printr-un credit bancar sindicalizat.



Proprietarul unitatii este societatea Grand Plaza Hotel SA, care utilizeaza marca Howard Johnson in baza unui contract de franciza.



Lantul Howard Johnson face parte din grupul Cendant, cel mai mare francizor din domeniul turistic, care grupeaza 5.650 de hoteluri. Celelalte marci ale grupului sunt Days Inn, Travelodge, Ramada, Knights Inn, Super 8 Motel si Wingate Inn.



Marca Howard Johnson Grand Plaza Hotel, utilizata de hotelul din Bucuresti in baza unui contract de franciza, reprezinta cea mai inalta clasificare dintre cele cinci diviziuni ale lantului international, celelalte patru fiind Howard Johnson Plaza Hotel, Howard Johnson Hotel, Howard Johnson Inn si Howard Johnson Expresss Inn.



Lantul Howard Johnson face parte din grupul Cendant, cel mai mare francizor din domeniul turistic, care grupeaza 5.650 de hoteluri. Celelalte marci ale grupului sant Days Inn, Travelodge, Ramada, Knights Inn, Super 8 Motel si Wingate Inn.



Hotelul din Bucuresti este primul operat de compania internationala in Romania, planurile pentru urmatorii ani prevazand includerea in lantul Howard Johnson si a altor unitati, printre care hotelul Turist din Bucuresti, aflat in proprietatea Parc Hotels SA.



Romania este prima si singura tara din Sud-Estul Europei unde a fost vanduta o licenta Howard Johnson, iar Kuhnen spune ca lantul urmareste mai intai sa-si consolideze pozitia pe piata romaneasca, dupa care va aborda si alte tari vecine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO