Companii

Howard Johnson are un nou director general

20.01.2005, 00:00 44

Hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucuresti are incepand cu 15 ianuarie un nou director general, ca urmare a incheierii contractului lui Antoni V. Kuhnen, care a ocupat aceasta pozitie de la deschiderea hotelului.
Noul director al hotelului este Tinu Sebesanu, care anterior a ocupat pozitia de director general adjunct.
"Tinta pentru 2005 este atingerea nivelului de 11 milioane euro, dupa ce anul trecut, hotelul a realizat venituri de aproape zece milioane euro", a afirmat Tinu Sebesanu.
Tinu Sebesanu are 39 de ani si o experienta de peste 15 de ani in domeniul hotelier. Sebesanu a urmat cursurile Institutului Politehnic Bucuresti, MBA si specializare in turism la Boston University SUA.
Pana la deschiderea hotelului, Tinu Sebesanu a fost director de proiect, iar dupa deschidere a fost numit director adjunct. Schimbarea conducerii s-a produs ca urmare a incheierii contractului fostului director general, Antoni V. Kuhnen.
Howard Johnson este cel mai nou hotel de cinci stele de pe piata capitalei. Howard Johnson este fostul hotel Dorobanti, care a fost renovat complet, in urma unor investitii de circa 30 de milioane de euro.
Hotelul are 18 etaje cu 285 de camere si apartamente. La acestea se adauga un centru de conferinte cu peste 800 de locuri, doua restaurante si baruri, un centru de sanatate si parcare subterana.
Anul trecut, Howard Johnson Grand Plaza a inregistrat un grad mediu de ocupare de aproape 60%, iar noul director general si-a propus ca in urmatorii ani hotelul sa isi maximizeze potentialul de cazare si evenimente pe piata hoteliera de lux din Bucuresti. Tinta pentru 2005 privind capacitatea de cazare este un grad minim de ocupare de 65%, dezvoltarea resurselor umane si cresterea cotei de piata a unitatii.
Hotelul Howard Johnson Grand Plaza, fostul Dorobanti, a fost inaugurat la inceputului anului 2004, dupa o investitie de circa 30 milioane de dolari, derulata pe o perioada de patru ani. Proprietarul unitatii este societatea Grand Plaza Hotel SA, care utilizeaza marca Howard Johnson in baza unui contract de franciza.
Antoni Kuhnen a declarat, in toamna anului trecut, ca lantul intentioneaza sa afilieze in cursul acestui an inca doua hoteluri in Romania, dintre care unul in Bucuresti. Pe termen lung, Howard Johnson intentioneaza sa administreze o retea de 10-12 hoteluri in Romania.
Proprietarul hotelului Howard Johnson Grand Plaza din Bucuresti este societatea Grand Plaza Hotel SA, care utilizeaza marca in baza unui contract de franciza. Actionarii companiei, persoane fizice romane, sunt aceiasi cu ai companiei Parc Hotel SA, care detine hotelurile Parc si Turist din Bucuresti.
In afara de Howard Johnson, cele mai importante hoteluri de cinci stele din capitala sunt J.W. Marriott, Athenee Palace Hilton, Crowne Plaza si Intercontinental. Athenee Palace Hilton, situat in centrul capitalei, a fost scos la vanzare de catre actionari.
Piata hoteliera din Bucuresti a cunoscut un reviriment anul acesta, dupa un an 2003 mai slab din cauza evenimentelor externe precum razboiul din Irak sau epidemia de SARS.
Lantul Howard Johnson face parte din grupul Cendant, cel mai mare francizor mondial din domeniul turistic, care grupeaza peste 6.400 de hoteluri. Celelalte marci ale grupului sint Days Inn, Travelodge, Ramada, Knights Inn, Super 8 Motel si Wingate Inn. Brandul Howard Johnson Grand Plaza Hotel reprezinta cea mai inalta clasificare dintre cele cinci diviziuni ale lantului international.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO