Companii

Hoteluri scoase la vânzare de şase ani încă aşteaptă cumpărători. Şi băncile încearcă să scape de unităţile executate silit

Hoteluri scoase la vânzare de şase ani încă...

Autor: Mirabela Tiron

04.02.2014, 00:08 562
Mai multe hoteluri din Bucureşti scoase la vânzare în perioada 2008-2011 nu şi-au găsit nici până acum cumpărători, deşi unii proprietari au mai tăiat din preţ într-o piaţă „amorţită“ şi lipsită de interes din partea unor noi investitori.
 
Hotelul de patru stele NH din Piaţa Unirii din Capitală, con­tro­lat de acţionari spa­nioli, scos la vânzare prin 2008 pentru 18 mi­lioane de euro şi ulterior pentru 14 mil. euro în 2010 se vinde acum la un preţ negociabil de 8,5 mi­lioa­­ne de euro, după cum arată informaţiile de pe un site imobiliar.
 
„Nu sunt cumpărători în piaţă. Hotelurile nu mai au rezultatele - grad de ocupare şi tarif- din 2008. Investiţia într-un hotel de patru stele nu se recuperează mai devreme de zece ani“, spune Lucian Marinescu, con­sultant la compania Trend Hospitality. Dacă în 2008 gradul mediu de ocupare depăşea 60% în hotelurile din Capitală, acum se ridică la puţin peste 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO