Companii

Hotelul Howard Johnson a facut un profit de 1 mil. euro

07.06.2006, 00:00 24

Compania Grand Plaza Hotel, care administreaza hotelul bucurestean de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza, a realizat o cifra de afaceri de 13 mil. euro anul trecut, in crestere cu 51% fata de 2004, si o dublare a profitului fata de aceeasi perioada, pana la valoarea de un milion de euro.

Anul 2005 este primul an complet de functionare a hotelului. Howard Johnson Grand Plaza a fost deschis in 2004, in locul vechiului hotel Dorobanti, si a necesitat o investitie de circa 30 mil. euro.

Reprezentantii Howard Johnson nu au dorit sa comenteze rezultatele.

Valoarea cifrei de afaceri inregistrate o depaseste pe cea de 12,5 mil. euro estimata de companie la sfarsitul anului trecut. Unitatea functioneaza sub contract de franciza cu compania hoteliera International Cendant, care detine in portofoliu branduri precum Howard Johnson, Ramada sau Days Inn. Cendant este prezent pe piata autohtona cu brandurile Howard Johnson si Ramada, urmand sa introduca si Ramada Encore la inceputul anului 2007.

Howard Johnson Grand Plaza dispune de 285 de camere si a inregistrat, potrivit unor declaratii recente ale reprezentantilor sai, un grad mediu de ocupare de 75% anul trecut. Unitatea este condusa din februarie anul curent de englezul Peter Craig Martin, care a venit de la conducerea unui hotel in Asia. El

l-a inlocuit in functie pe Tinu Sebesanu, care a preluat postul de director executiv al companiei de consulting si management Trend Hospitality. Acesta va coordona toti managerii generali care vor opera hotelurile lantului Cendant in Romania.

Piata de cinci stele din Capitala a rulat afaceri de peste 100 mil. euro in 2005, fiind segmentul unde miscarile creeaza un ecou mai puternic decat in alte arii ale industriei de profil. Toate cele cinci mari hoteluri de cinci stele din Capitala au general manageri straini. In acest moment, lanturi internationale exclusiviste precum Hyatt, Sheraton sau Four Seasons prospecteaza piata autohtona, pentru a intra cu unitati la cinci stele.

Proprietarii Howard Johnson Grand Plaza au anuntat la finele anului trecut un plan de investitii in valoare de 180 mil. de euro, care include constructia unei retele de 30 de unitati hoteliere, proiectul intinzandu-se pe o perioada de zece ani. Compania Grand Plaza este controlata de un grup de investitori condus de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Principalii competitori ai Howard Johnson sunt hotelurile de cinci stele JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Intercontinental, Crowne Plaza, dar si hotelul de patru stele Sofitel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO