Companii

Horia Simu a preluat compania de constructii CCCF

02.06.2008, 18:54 137

Omul de afaceri Horia Simu, care detine producatorul de cupru Cuprom, a devenit actionarul majoritar al companiei de constructii CCCF (Compania de Constructii si Cai Ferate), prin intermediul vehiculului de investitii Wagma Holdings Limited, in urma unei majorari de capital de circa 13,8 mil. euro.
Simu se afla intr-un proces de preluare de participatii de la actionarii minoritari, omul de afaceri controland in prezent peste 60% din actiunile CCCF.
"In urma AGA de saptamana trecuta am devenit actionarul majoritar al CCCF, prin intermediul unei majorari de capital si prin preluarea de participatii de la actionarii minoritari", a declarat Simu. Omul de afaceri a decis sa preia CCCF, care are un rulaj anual de circa 20 mil. euro, la inceputul anului, cand firma intrase in insolventa.
"Negocierile pentru preluarea CCCF au inceput anul acesta si am decis sa intru in actionariat datorita potentialului de crestere al companiei. Trecutul firmei este interesant prin lucrarile de anvergura, in rest totul va constitui un nou inceput", spune Simu.
CCCF era controlata in proportie de 95% de Asociatia Salariatilor, detinuta de circa 6.000 de actionari. Afacerile CCCF au intrat in picaj din 2002, cel mai important proiect in care a participat fiind constructia a doua tronsoane a autostrazii Bucuresti-Constanta.
Simu mai detine alaturi de Horia Pitulea, ambii fiind fosti bancheri, prin intermediul Cuprom, pachetul majoritar al producatorului de ape minerale Lipomin Lipova, care controleaza firma Carpatina si Cord Buzau. Cuprom a fost interesata anul trecut si de achizitia grupului minier RTB Bor din Serbia, care a fost preluat, ulterior, de miliardarul rus Oleg Deripaska.
"Achizitia CCCF face parte din strategia mea de a cumpara companii mari care fie se afla in faliment, fie nu au resurse financiare sa se dezvolte. CCCF are circa 3.000 - 4.000 de angajati, care au abilitati tehnice, insa nu dispun de resurse financiare. In circa doi-trei ani compania va putea din nou sa participe la licitatii mari de infrastructura", explica Simu.
Potrivit lui, in doua saptamani va avea loc o intalnire cu managementul companiei pentru a stabili nivelul investitiilor necesare in modernizarea si restructurarea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO