Companii

Horaţiu Didea, managing partner, Workspace Studio, care oferă servicii de amenajare a spaţiilor de birouri: Piaţa s-a restrâns, dar a crescut interesul pentru calitatea design-ului, calitatea ergonomiei, calitatea actului de arhitectură şi construcţiei. Clar cererea este pentru o creştere a acestei calităţi

ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor

Horaţiu Didea, managing partner, Workspace Studio, care...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.03.2024, 12:46 35

Horaţiu Didea, managing partner, Workspace Studio, companie care oferă servicii de amenajare a spaţiilor de birouri, a spus că piaţa s-a restrâns, dar a crescut interesul pentru calitatea design-ului, calitatea ergonomiei, calitatea actului de arhitectură şi construcţiei.

„Noi am constatat că piaţa s-a restrâns, dar pentru calitatea design-ului, calitatea ergonomiei, calitatea actului de arhitectură şi de construcţii, clar, cererea este mare, pentru că angajaţii, până la urmă, au nevoie de această calitate. Deci e vorba de calitate, ergonomie, design şi soluţii de produs noi care să se adapteze noilor procese de la muncă. Acum biroul este singurul loc unde poţi să creezi un spaţiu comunitar. De asemenea, e singurul loc unde echipele pot să colaboreze”, a spus Horaţiu Didea în cadrul conferinţei ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor.

El a adăugat că angajaţii care merg la birou vor să aibă o infrastructură foarte plăcută, mai bună ca acasă, în care toate procesele de colaborare, de socializare, de transmitere a informaţiilor să fie uşoare şi plăcute.

„Trebuie să existe în primul rând o înţelegere a nevoilor psiho-sociale ale angajaţilor. Deci niciodată o firmă care face construcţii şi distribuţie de mobilier nu a trebuit să înţeleagă atât de bine ce se întâmplă de fapt cu angajaţii. Acum angajaţii care merg la birou vor să aibă o infrastructură foarte plăcută, mai bună ca acasă, în care toate procesele de colaborare, de socializare, de transmitere a informaţiilor să fie extrem de uşoare şi extrem de plăcute. Şi atunci job-ul nostru este o dată pe partea de arhitectură şi de design, dar şi să înţelegem toate aceste nevoi şi să le structurăm, pentru că biroul s-a schimbat foarte mult. În primul rând e vorba de soluţiile de design, planificare în sine a spaţiului s-a schimbat foarte mult pentru a susţine noile feluri de a munci, noile procese care se întâmplă de fapt la birou, după care e vorba de soluţii efective de produs, de la pereţi mobili, pentru că acum toată lumea vrea flexibilitate, zonele se schimbă, companiile schimbă scopurile, oameni pleacă, oameni vin, se creează noi echipe.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO