Companii

HLV Transilvania are 2 mil. euro pentru productia de cherestea

13.03.2007, 19:57 423

Compania sibiana HLV Transilvania, specializata in exploatari forestiere si productia de cherestea, va investi in acest an 2 milioane de euro in achizitia de utilaje pentru fabrica de cherestea din Talmaciu.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, cu circa 16% mai mare decat in 2005. HLV Transilvania si-a extins productia in 2004, prin achizitionarea Sargetia din Orastie. In aceasta locatie a fost dezvoltat un sector de exploatare si transport.
Potrivit datelor companiei, capacitatea totala de exploatare forestiera din acest moment este de pana la 200.000 de metri cubi pe an. Compania isi propune ca pana in 2010 sa isi dezvolte capacitatea de exploatare pana la un milion de metri cubi pe an si sa aiba o productie de circa 150.000 de metri cubi de cherestea de fag. Capacitatea de productie de cheresea, in acest moment, este de pana la 50.000 de metri cubi de busteni pe an. O buna parte a productiei de cherestea merge spre piata din Orient (circa 18.000 de metri cubi), in timp ce 7.000 de metri cubi de cherestea sunt destinati pietei din Europa, potrivit datelor companiei. HLV Transilvania exploateaza fonduri forestiere din cinci judete, Sibiu, Brasov, Valcea, Alba si Hunedoara.
HLV Transilvania este detinuta de Octavian Hadar, Sorin Vestemean, Nicolae Vladut si Romulus Plesa. Compania din Sibiu are in prezent 600 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO