Companii

Hidroelectrica se extinde în regiune şi deschide birouri în Budapesta şi Belgrad

Hidroelectrica se extinde în regiune şi deschide...

Autor: Roxana Petrescu

07.08.2014, 13:11 623

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, intrat în insolvenţă la începutul acestui an, face primii paşi în afara graniţelor prin decizia de a deschide anul acesta două reprezentanţe, una în Budapesta şi una în Belgrad, prima urmând să fie deschisă în Capitala Ungariei.

“Scopul este de a face comerţ cu energie în aceste pieţe. Reprezentanţa din Budapesta va fi deschisă în septembrie”, a declarat Remus Borza, avocatul care controlează compania Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. 

Hidroelectrica a terminat primul semestru din 2014 cu un profit brut de 509 milioane de lei (115,6 milioane de euro), nivel record pentru companie, deşi veniturile au scăzut cu aproape 7% din cauza contextului de piaţă nefavorabil. Compania ar trebui să iasă din insolvenţă până la finalul acestui an, planul statului fiind de a o aduce pe bursă în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO