Companii

Hidroelectrica finalizează lucrările de reparaţii şi mentenanţă la hidrocentrala de la Costişa după investiţii de 6 mil. lei

Hidroelectrica finalizează lucrările de reparaţii şi...

Autor: Cristina Bellu

08.03.2024, 12:17 190

Producătorul de energie electrică verde Hidroelectrica (simbol bursier H2O), cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român, anunţă că a finalizat lucrările de reparaţii şi mentenanţă la hidrocentrala de la Costişa, din judeţul Neamţ, în urma unei investiţii totale de 6 mil. lei.

Lucrările au fost exectuate de Hidroserv, subsidiara dedicată lucrărilor de mentenanţă şi dezvoltare, potrivit oficialilor companiei.

CHE Costişa face parte din ceea ce este cunoscută drept: „salba de lumină a Bistriţei”, un ansamblu de nouă hidrocentrale pe sectorul Piatra Neamţ–Bacău: Vânători (14 MW), Roznov (14 MW) unde, funcţionează şi astăzi prima turbină de fabricaţie românească, Zăneşti (14 MW), Costişa (14 MW), Buhuşi (11 MW), Racova (23 MW), Gârleni (23 MW), Lilieci (23 MW) şi Bacău (30 MW). Toate aceste centrale sunt echipate cu turbine Kaplan.

Hidroelectrica operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi – în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO