Companii

Heberger: Afaceri de 55 mil. euro si planuri pentru un proiect rezidential

Heberger: Afaceri de 55 mil. euro si planuri pentru un proiect rezidential

Click pentru imaginea marita

06.02.2007, 17:44 63

Heberger Constructii, subsidiara locala a grupului german Heberger, specializat in constructii, estimeaza pentru acest an afaceri de circa 55 mil. euro, in crestere cu 57% fata de anul precedent, si intentioneaza sa dezvolte propriul proiect imobiliar.
"Intentionam sa ne extindem activitatea pe piata locala si sa dezvoltam propriile noastre proiecte imobiliare. Vom lua o decizie privind un viitor proiect in al doilea semestru al anului curent", a declarat Claus Kegel, directorul tehnic al Heberger Constructii. Compania este interesata sa dezvolte proiecte rezidentiale sau proiecte comerciale.
Heberger a derulat pana in prezent doar activitati de proiectare si constructie si are contracte semnate in valoare de 74 de milioane de euro care se intind pana in 2009.
"Piata imobiliara s-a dezvoltat mult mai repede decat era previzionat in urma cu doi-trei ani. Faptul ca Romania urma sa intre in Uniunea Europeana si ca are peste 20 de milioane de locuitori a atras dezvoltatorii straini, care au fost atrasi de cererea de pe piata", precizeaza Kegel.
Compania a fost implicata in constructia proiectului Bucharest Business Park, contract care a avut o valoare totala de 32 de milioane de euro si a cuprins constructia cladirilor A, B, C si D.
"Am intrat pe piata romaneasca in aprilie 2004, cand am semnat un contract cu Portland Trust pentru construirea proiectului Bucharest Business Park. Suntem prezenti si pe pietele din Cehia, Croatia, Polonia sau Ungaria si intrarea pe piata locala a fost un pas firesc in extinderea businessului", spune Markus Herrmann, director comercial al Heberger Constructii.
Compania a continuat parteneriatul cu Portland Trust si construieste proiectul logistic Bucharest West, care se afla langa autostrada Bucuresti-Pitesti. Valoarea contractului este de circa 26 mil. euro, la care se adauga o extensie a proiectului.
"Spatiile din cadrul proiectului Bucharest West sunt inchiriate in proportie de circa 80%. Portland Trust a decis sa mai achizitioneze teren si sa mareasca investitia in acest proiect", afirma Kegel.
Cel mai mare contract al companiei pe piata locala este constructia proiectului rezidential Parcul Banatului, dezvoltat de un joint-venture format din Tiriac Holdings si compania germana LEG, care se ridica la 41 de milioane de euro. Complexul rezidential va cuprinde mai mult de 480 de apartamente incluse in 48 de cladiri cu 3 - 5 etaje. Proiectul necesita o investitie de 70 - 80 de milioane de euro, in care nu este inclusa valoarea terenului. Locuintele vor avea suprafete cuprinse intre 66 si 194 de metri patrati si preturi aproximative cuprinse intre 80.000 de euro si 200.000 de euro.
In plus, compania a castigat un contract pentru constructia fabricii de jante auto de aluminiu a companiei Ronal, cu sediul central in Elvetia, la Satu Mare.
"Recent am semnat un contract pentru construirea unei fabrici de jante auto de aluminiu in Satu Mare, proiect de circa 20 de milioane de euro care cuprinde proiectarea si construirea halei industriale", spune Kegel.
"Am intampinat dificultati in gasirea unor project manageri calificati, insa daca oferim conditii bune de lucru si salarii atractive, gasim persoane calificate", spune Kegel. Potrivit reprezentantilor Heberger, un inginer cu o vechime de circa doi ani poate castiga circa 700-800 de euro, in timp ce un project manager cu experienta de 10 ani poate ajunge la un salariu de peste 1.000 de euro.
Grupul Heberger are o cifra de afaceri de peste 250 mil. euro si activeaza in intreaga lume, centrele locale de interes situandu-se in Germania, Europa si Orientul Apropiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO