Companii

Harris Palaondas, business director al Sofmedica: Cererea pentru echipamente medicale este în creştere, avem plus 30% în afaceri în S1. Suntem în negocieri pentru roboţi Da Vinci în Bucureşti, Timişoara, Constanţa

Sofmedica a intrat pe piaţa locală în 1994 când a început să furnizeze echipamente pentru dializa cronică, iar în 2002 cu primul program pe chirurgie robotică.

Sofmedica a intrat pe piaţa locală în 1994 când a început să furnizeze echipamente pentru dializa cronică, iar în 2002 cu primul program pe chirurgie robotică.

Autor: Mirabela Tiron

17.08.2023, 16:45 177

♦ Sofmedica lucrează cu 25 de producători de echipamente medicale din SUA, Israel, Franţa şi aduce pe piaţa locală aparate pentru oncologie, domeniul cardiovascular şi neurologie dar şi roboţi Da Vinci.

Furnizorul de echipamente medicale Sofmedica, parte din grupul cu acelaşi nume, prezent în Grecia, Ungaria, Bulgaria şi Cipru, a finalizat anul trecut cu afaceri de 171 milioane de lei (35 de milioane de euro) pe piaţa locală, în creştere cu circa 7% faţă de anul anterior iar pentru acest an estimează o creştere cu 30% a businessului în România.

„Cererea pentru echipamente medicale de înaltă tehnologie este în creştere, în primul semestru din acest an avem plus 30% în cifra de afaceri, avans pe care îl estimăm şi pentru a doua parte a anului. Cele mai solicitate sunt echipamentele pentru cancer şi pe neurologie, pe boli degenerative precum boala Parkinson“, a spus pentru ZF Harris Palaondas, business director al Sofmedica, furnizor de echipamente medicale, inclusiv roboţi Da Vinci. Compania a raportat un profit net de 13,4 milioane de lei şi 67 de angajaţi anul trecut, potrivit mfinante.ro.

Sofmedica lucrează în prezent cu 25 de producători de echipamente medicale din SUA, Israel, Franţa, aduce pe piaţa locală tehnologii inovatoare, focusul fiind pe oncologie, domeniul cardiovascular şi neurologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO