Companii

H&M vine pe Lipscani din toamnă în clădirea lui Cocoş Jr.

H&M vine pe Lipscani din toamnă în clădirea lui Cocoş Jr.

Autor: Cristi Moga

19.03.2013, 00:08 9509

Grupul suedez H&M, care la doar doi ani de la intrarea pe piaţa locală a ajuns la o reţea de 23 de magazine şi vânzări de 74 milioane de euro în anul fiscal 2012, va deschide în toam­nă un magazin de îmbrăcăminte pe strada Lipscani din centrul Ca­pitalei, au declarat pentru ZF surse din piaţa de retail.

Magazinul va fi situat într-o clădire deţinută de o firmă controlată de Alin Cocoş (25 de ani), fiul lui Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea.

Astfel, potrivit datelor din piaţă, Cocoş a ajuns la un acord cu suedezii pentru închirierea clădirii cu o suprafaţă de circa 1.800 de metri pătraţi, aflată în construcţie la adresa Lips­cani 30-34, în mijlocul celei mai efervescente zone comerciale din Bu­cureşti. "Magazinul H&M ar putea fi deschis în septembrie", afirmă sursele ZF.

Pe Lipscani şi în tot centrul istoric, în ultimii trei-patru ani au fost deschise peste 150 de cafenele şi restaurante, dar jucătorii din retail afir­mă că pentru a deveni o destinaţie cu adevărat interesantă zona ar trebui să atragă şi marile lanţuri comerciale.

Alin Cocoş nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei, în timp ce reprezentanţii H&M nu au comentat informaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO