Companii

Ce legătură există între McDonald’s, Clubul Texas din regie şi românul care deschide magazinele H&M în România

Ce legătură există între McDonald’s, Clubul Texas...

Autor: Cristina Roşca

17.02.2013, 16:36 3553

Mihai Duica este din vara anului trecut lease manager al H&M România, potrivit profilului său de pe profilul său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Anrerior, el a mai deţinut şi alte funcţii în cadrul companiei, precum cea de area HR şi store manager (director de magazin).

Românul a început să lucreze pentru H&M în noiembrie 2010, pe poziţia de director de magazin. La momentul respectiv H&M nu intrase oficial în România, prima deschidere având loc în martie 2011. Angajaţii însă au fost recrutaţi anterior şi trimişi la o serie de traininguri în afara ţării.

Înainte de a lucra pentru gigantul suedez Mihai Duica a fost area manager pentru un alt retailer de modă, Marks & Spencer, britanicii fiind aduşi pe piaţa locală în franciză de grecii de la Marinopoulos.

Mai bine de cinci ani, înainte de a lucra în retailul de modă el a fost angajat în industria ospitalităţii. Astfel, în 1995 s-a angajat ca second assistant manager la McDonald's, poziţie unde a rămas circa doi ani şi jumătate. Ulterior a devenit executive manager al clubului Texas din Regie.

Mihai Duica este absolvent al Universităţii Spiru Haret, cu specializarea management financiar.

H&M are în România 22 de magazine şi vânzări de 635 mil. coroane suedeze (73,7 mil. euro la cursul de astăzi), în anul fiscal 2012, aproape duble faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO