Companii

Guzu, Duraziv: În absenţa unui program de reabilitare de amploare, piaţa materialelor de construcţii va scădea

Guzu, Duraziv: În absenţa unui program de reabilitare de amploare, piaţa materialelor de construcţii va scădea

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Ioan Dornescu

28.01.2013, 00:00 300

Afacerile producătorului de materiale de construcţii Duraziv, controlat de omul de afaceri Daniel Guzu, s-au majorat uşor anul trecut, de la 76 milioane lei în 2011, iar pentru 2013 compania vizează o dinamică similară a rulajului. "Dacă la începutul anului trecut mizam pe o evoluţie importantă a businessului am fost nevoiţi în cele din urmă să ne mulţumim şi cu un avans minim", a declarat proprietarul Duraziv. El a precizat că diviziile de adezivi şi vopsele au avut creşteri importante.

"Am reuşit să creştem pe diviziile pe care avem produse de brand şi am scăzut pe divizia de metale", a spus omul de afaceri. Ţinta companiei pentru acest an vizează în prezent obţinerea unui avans uşor al cifrei de afaceri şi creşterea profitabilităţii, a adăugat el. La capitolul investiţii, Duraziv va aloca în acest an fonduri de circa 500.000 de euro pentru diverse procese de optimizare a producţiei.

"Se credea despre 2012 ca va fi anul marilor proiecte de reabilitare, dar lucrurile nu au stat tocmai aşa. A fost o perioadă în care s-a promis mult, s-au demarat multe proiecte, dar aceste lucrări s-au împotmolit la un moment dat. Lucrările de reabilitare termică influenţează mult evoluţia pieţelor pe care activăm. Dacă programul de termoizolare a clădirilor va continua şi va lua amploare în ţară, întreaga piaţă a construcţiilor poate miza pe o stagnare. În absenţa acestor proiecte este greu să vorbim de un avans sau de o menţinere a cifrei de afaceri deoarece doar renovările şi proiectele de construcţii private de mici dimensiuni nu pot susţine cu adevărat evoluţia pieţei de materiale de construcţii", a mai spus omul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO