Companii

Guvernul va acorda ajutor de stat germanilor de la Bosch pentru fabrica de la Cluj

Bosch va investi 77 milioane euro pentru un spaţiu de producţie în Cluj

Foto: Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

02.02.2012, 15:25 1583

Guvernul va sprijini prin ajutor de stat investiţia germanilor de la Bosch la Cluj, care se va ridica la circa 77 de milioane de euro, a declarat premierul Emil Boc în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie a companiei.

"Guvernul are toată deschiderea pentru a sprijini investiţiile care generează locuri de muncă, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat în cazul grupului Bosch. Mă bucur că Bosch îşi va extinde investiţiile din România la Cluj, mai ales în contextul încetării activităţii companiei Nokia. Clujul este o zonă cu forţă de muncă bine calificată, cu o infrastructură dezvoltată", a spus Boc.

Premierul nu a precizat însă la cât se va ridica ajutorul de stat.

Bosch îşi va instala facilităţile de producţie pe un spaţiu de 215.000 de metri pătraţi de hectare din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a funcţionat şi fabrica de telefoane mobile Nokia, iar investiţiile ajung la 77 de milioane de euro. Compania estimează că se vor crea, într-o primă fază, peste 300 de noi locuri de muncă.

Pe lângă investiţia germanilor de la Bosch şi producătorul italian De'Longhi va investi 30 mil. euro în realizarea unei fabrici de electrocasnice în Jucu, pe platforma fostei facilităţi Nokia, şi va crea între 600 şi 1.000 de noi locuri de muncă.

Investiţiile companiilor De'Longhi şi Bosch la Jucu ar putea echilibra piaţa muncii din zonă, grav afectată după plecarea Nokia. Grupul finlandez Nokia a decis, la finele lunii septembrie 2011, să închidă fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO