Companii

GSK Romania a finantat lucrari de renovare la Spitalul "Matei Bals"

25.09.2003, 00:00 149



Pavilionul 3 din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bal*", complet renovat, a fost inaugurat recent, in prezenta echipei spitalului, reprezentantilor Ministerului Sanatatii si ai companiei GlaxoSmithKline.



Una din sectiile renovate va purta numele "Isabella Cointepas", in onoarea fostei Directoare de Afaceri Externe pentru Europa Centrala si de Est din cadrul companiei GlaxoSmithKline, precizeaza un comunicat al GSK.



Pavilionul 3 al Spitalului a fost construit in 1923 si nu a beneficiat de nici un program de reamenajare sau modernizare in tot acest interval. Incepand din 1 iulie 2003 acesta are capacitatea de a primi, in conditii moderne, 84 pacienti din cei 740 pe care spitalul ii poate gazdui. Majoritatea celor care sunt internati in acest pavilion sufera de afectiuni care necesita spitalizari de durate relativ lungi.



Lucrarile de renovare au durat aproximativ 18 luni si au presupus refacerea zidariei si a instalatiilor, precum si realizarea finisajelor specifice unui spatiu cu o astfel de destinatie. Finalizarea lucrarilor s-a facut cu sprijinul companiei GlaxoSmithKline care a contribuit cu suma de 80.000 USD.



Directorul Spitalului, Conf. Dr. Adrian Streinu-Cercel declara: "Un serviciu medical de calitate implica pe langa cunostintele si grija echipei- si ne putem mandri cu un corp medical bine pregatit- si un spa*iu adecvat.



Suntem foarte bucurosi ca putem oferi pacientilor nostri conditii firesti de spitalizare, un mediu care arata placut, care este pus la punct si ofera confortul fizic si psihic necesar in ansamblul unui tratament eficient."



Sectia de la etajul intai al pavilionului, cu o capacitate de 32 de locuri, va purta numele "Isabella Cointepas", unul dintre cei mai inimosi membri ai echipei GlaxoSmithKline. Isabella Cointepas a murit la sfarsitul anului 2002, suferind de cancer, astfel ca nu a mai putut sa se implice in proiectele recente ale companiei GSK in Romania, se spune in comunicatul companiei.



Roberto Musneci, Director general al GlaxoSmithKline, spunea ca implicarea in acest proiect are doua coordonate. "Pe de-o parte, suntem zi de zi alaturi de pacientii din Romania si ne straduim sa oferim conditii mai bune sub diferite forme: fie prin calitatea medicamentelor, fie prin participarea la proiecte care in ansamblu pot modifica in bine viata celor suferinzi. Pe de alta parte, am dorit - in memoria Isabellei Cointepas, sa facem ceea ce ea a facut de numeroase ori si si-ar fi dorit in continuare sa faca: sa fie parte activa din procesul de imbunatatire a vietii celor din jurul sau."



GlaxoSmithKline este una din marile companii farmaceutice din Europa si unul dintre liderii mondiali in domeniu. In intreaga lume, GlaxoSmithKline are 100.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO