Companii

Grupul Niro cauta fonduri de 50 mil. euro

17.05.2005, 19:29 17

Grupul de firme Niro a anuntat demararea investitiei de 50 de milioane de euro in proiectul rezidential Central Park, situat in zona Soseaua Stefan cel Mare-Barbu Vacarescu din Bucuresti.

Proiectul, cu o suprafata construita de peste 110.000 de metri patrati, are ca termen de livrare anul 2007, si este amplasat pe un teren cu o suprafata de circa 28.000 mp.

Grupul Niro, detinut de investitori romani, include 17 companii, cu activitati in domenii variate, de la industria bunurilor de larg consum sau sectorul alimentar (productie, distributie si comert) la domeniul imobiliar, industria constructiilor de locuinte, piata de capital sau servicii de paza si protectie.

"Fondurile necesare realizarii proiectului vor fi asigurate atat din surse proprii, cat si din credite bancare", a spus Anca Raducan, reprezentantul companiei Central Residential Park, dezvoltatorul proiectului, companie la care grupul Niro detine pachetul majoritar de actiuni.

Ansamblul Central Park va cuprinde peste 400 de apartamente, structurate in imobile de 11 sau 12 niveluri supraterane, fiind compartimentate in 2, 3,4 sau 5 camere, a anuntat compania imobiliara Coliers, promotorul acestui proiect. Imobilele care vor constitui ansamblul Central Park vor incadra un spatiu de 14.000 mp unde va fi amplasat un parc privat. Managementul proiectului va fi realizat de reprezentanta locala a companiei britanice Gardner & Theobold, companie ce a asigurat managementul de proiect si pentru America House, Opera Center sau Bucharest Business Center.

"Preturile apartamentelor din cadrul complexului pornesc de la 900-1.000 de euro pe metru patrat, depinzand insa de suprafata si de dotarile interioare", a afirmat Bogdan Georgescu, directorul general al Colliers Romania. Suprafata apartamentelor variaza intre 100 si 300 mp, conform Colliers.

Central Park este prevazut cu o parcare subterana pe doua niveluri si una la suprafata, cu o capacitate totala de peste 700 de locuri de parcare. Apartamentele din cadrul proiectului sunt destinate unei categorii de clienti cu venituri peste medie, a mai spus Georgescu.

Segmentul rezidential al pietei imobiliare continua sa atraga investitii masive, care pana in prezent au vizat proiecte situate in exteriorul Bucurestiului, in special in zona de nord. Central Park este unul dintre primele proiecte rezidentiale de anvergura situat in limitele conventionale ale Capitalei, dezvoltarile de acest fel fiind limitate de lipsa terenurilor necesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO